設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Soundbar] 快靚正Atoms,Sony HT-ST5000入手

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

睇完咁多位師兄嘅Sony HT-ST5000試玩報告,我又身痕整咗條放響老家,目標係容易set up又有Atoms

主要用來接駁Apple TV 4K,第一貪佢買戲租戲都方便唔貴,
而且用佢嘅Netflix app可以出到Atoms(據聞有啲電視既內置嘅Netflix App不能出Atoms...)

用前排特價$48嘅大黃蜂黎試,直出Atoms無誤

用前排特價嘅大黃蜂黎試,直出Atoms無誤

用前排特價嘅大黃蜂黎試,直出Atoms無誤

特登拆咗網,因為嗰排喇叭真係好sexy

最重要係頂上呢個Atoms反射喇叭

我知好多師兄為咗呢個重量級低音喇叭而選購Sony HT-ST5000,
可惜環境所限不適合我開到太大低音試效果

我知好多師兄為咗呢個重量級低音喇叭而選購Sony HT-ST500,可惜環境所限不適合我開到太大低音效果 ... ... ...

我知好多師兄為咗呢個重量級低音喇叭而選購Sony HT-ST500,可惜環境所限不適合我開到太大低音效果 ... ...  ...

總括來講,效果比想像中更好,尤其是係嗰對向上嘅反射喇叭,竟然出到咁神似嘅天空聲道感覺,
而最重要係set up快又簡單,一個假日下午就搞掂晒,最啱我哋呢啲懶鬼

評分

參與人數 9威望 +180 金錢 +180 熱話 +10 收起 理由
moliuguy + 10 + 10 恭喜Ching!
影音小編輯 + 10 + 10 + 10 恭喜Ching!
terry1407 + 10 + 10 恭喜Ching!
fight234 + 10 + 10 恭喜Ching!
小瑟 + 100 + 100 報告非常詳盡
philippe + 10 + 10 恭喜Ching!
Jerrywu + 10 + 10
rach + 10 + 10 用家心得極具參考價值
SingWong@FB + 10 + 10

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

師兄個屋企好骨子喎~

銀級玩家

C兄., 我都了用緊 ST5000但想問吓点樣先出到ATMOS喺 panel?

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

r13415 發表於 2019-8-6 12:14
C兄., 我都了用緊 ST5000但想問吓点樣先出到ATMOS喺 panel?

你可以使用ST5000 Remote右上角“Display”嗰個掣,
咁就可以睇到當時處理緊乜嘢格式嘅File

銀級玩家

光與曝光 發表於 2019-8-6 13:28
你可以使用ST5000 Remote右上角“Display”嗰個掣,
咁就可以睇到當時處理緊乜嘢格式嘅File   ...

ok, thanks!

星級玩家

用緊z9f , 心思思想玩ST5000

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

BenTsang@FB 發表於 2019-8-6 20:09

ST5000 的確幾吸引,唔知可唔可以加埋後置喇叭?
一份糧,一半係出俾老婆,另一半出左俾個家…庭影院
所以話,男人鍾意AV,一定顧家

銀級玩家

光與曝光 發表於 2019-8-6 13:28
咁就可以睇到當時處理緊乜嘢格式嘅File   ...

C兄, 問多句. 如果想淨出 ATMOS sound field 係咪要用 clear audio+? 定係 movie?

黃金玩家

請問c-hing呢條bar幾錢入手?

星級玩家

BenTsang@FB 發表於 2019-8-6 20:09

去過Sony 陳列室試過呢兩條,Z9F 就算加埋後置都係欠缺個實體反射喇叭,分別都幾大