設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: kan

[藍光播放機] LX58 長著藍燈冇反應

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching,
見到CHING 同我買同一個MODEL LX 58,問題都係一樣, 自問對台機好好, 而且唔係成日用, 一個月睇6-8次左右,用左一年多(剛剛過保養1 個月左右), 就同你既CASE 一樣......
打去SERVICE HOTLINE 話要CHECK機先知要幾整幾錢(先收HKD 300 CHECK 機),之後報價話壞左MOTHERBOARD, 收我 HKD 4,000 買PART 同埋要等3-6 MONTHS 先整到比我,我要同佢還價先比個折頭我收我3700 問我整唔整 ,我話我買台新機先4千五左右 (2017 年買的), 收我禁Q 貴我咪唔整羅。

個人覺得,雖然話就話壞機嘅嘢真係睇彩數。 但係我真係唔係好明白,點解有咁多同樣嘅問題喺唔同師兄度發生呢。我個人覺得係質素嘅問題多D。對P 記既PLAYER 我真係怕怕(不過個PQLS 真係幾正......不過我黑仔用唔年幾就壞左),而家平平地買台Panasonic DMP-UB900,要求好高既CHING 除外。SO FAR 開心使用中

(以上純粹個人喜歡,冇賣廣告嘅,不喜勿插)!謝謝!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

chm 發表於 2019-6-24 21:15
現在我部新机4K 500 都有此情況,但 唔知點解 我開机後50秒才行碟就冇事

我發覺JB左就係咁,一開機唔會郁佢,等佢定哂先入碟最好。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

alvinli0735 發表於 2019-6-27 14:28
Ching,
見到CHING 同我買同一個MODEL LX 58,問題都係一樣, 自問對台機好好, 而且唔係成日用, 一個月睇6-8次 ...

我之前有部88, 依家係老友家中服役中。仲未有事。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

但我部 LX55 由初推出用到依家俾阿仔以 VCD, DVD, BD 勞役, 間唔中抄碟 "卡卡" 聲,甩電再插又冇事喎
好彩不過老人家動作係慢的
有小朋友的..不要玩 HiFi

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2019-6-27 16:46
我之前有部88, 依家係老友家中服役中。仲未有事。

大王就好。  我就冇咁好彩。   玩二年就冇左

鑽石玩家

alvinli0735 發表於 2019-6-27 14:28
Ching,
見到CHING 同我買同一個MODEL LX 58,問題都係一樣, 自問對台機好好, 而且唔係成日用, 一個月睇6-8次 ...

你呢d case 直接 send mail 比日本廠投訴啦!張唔整果兩個字改成文章一編!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我果部直頭死咗,完全冇反應,冇燒fuse,唔整了

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好彩冇轉會用返oppo

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Lx55 用了年多,先是remote 時常控制不到碟機 (前一兩代已經是這樣),後到開關掣不著,問代理要先付$300檢查費後再報價,怕和 c hing 一樣要換底,最後放下了 買 sony  cheap cheap 機用了二年有多 都無問題 ; Pioneer 雖然畫面靚 但好容易壞........ 一年多  !!!!!!!! 放棄...