設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: RaymondLi@FB

[4K/8K電視] 點解冇咩人討論Panasonic?

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

GX880  冇 EARC, 咁我開佢個NETFLIX  ...未冇得飛番去AMP 到玩DOLBY ATMOS  ??

銀級玩家

IvanWu@G 發表於 2019-7-14 01:58
GX880  冇 EARC, 咁我開佢個NETFLIX  ...未冇得飛番去AMP 到玩DOLBY ATMOS  ??

Netflix個atmos有壓縮, 唔洗HDMI2.1(earc)都出到

星級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Rave666 發表於 2019-7-14 02:37
Netflix個atmos有壓縮, 唔洗HDMI2.1(earc)都出到

THANKS......因為新手...真係唔識...... 請多多指教,

咁想問下..EARC 係咪其實冇乜大用途呢??

因為 如果照你咁講...NETFLIX 個ATOMS有壓縮 可以ARC 返去個AMP...開到ATMOS..

而平時睇碟都係PLAYER 連AMP 出聲..再過畫面去電視,  即係冇乜用途用到個EARC ???

如果冇乜特別用途...真係可以等GX880 出左就入手................

銀級玩家

IvanWu@G 發表於 2019-7-14 11:52
THANKS......因為新手...真係唔識...... 請多多指教,

咁想問下..EARC 係咪其實冇乜大用途呢??

我都係新手  只不過最近要買電視, 要做資料搜集.
入哂AMP既話應該都冇乜問題吧.有誤既話勞煩高手指點.

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Rave666 發表於 2019-7-14 20:20
我都係新手  只不過最近要買電視, 要做資料搜集.
入哂AMP既話應該都冇乜問題吧.有誤既話勞煩高 ...

據資料串流形式Dolby Atoms 行Dolby Digital Plus 可續用ARC..
http://www.feversound1.com/netflix-increase-dolby-digital-plus-atmos-bitrate/

鑽石玩家

好妙, 見有個購電器網站 TH-49GX800H 竟跟舊款 TH-49FX800H 同價, 點解既?

鑽石玩家

fun100 發表於 2019-7-24 21:59
好妙, 見有個購電器網站 TH-49GX800H 竟跟舊款 TH-49FX800H 同價, 點解既?

因為2019旗艦LED係GX880,替代上年FX800,GX800只屬中階級數!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

So easy, commission problem......

鑽石玩家

冇辦法,等唔埋880H,而且我呢D老野玩唔盡新功能,
有得睇便算,街上睇過亦唔係咁差,見唔洗六K便落鎚

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

fun100 發表於 2019-7-29 13:38
冇辦法,等唔埋880H,而且我呢D老野玩唔盡新功能,
有得睇便算,街上睇過亦唔係咁差,見唔洗六K便落鎚
...

恭喜師兄,呢部性價比高,49吋最平玩到Dolby Vision (GX740H再平D), local dimming 加2018 OLED 級HCX 影像處理...