設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wantai288

[Soundbar] Samsung soundbar Q80

銀級玩家

香港終於入 samsung soundbar? 邊度有? Q90R 外面評測好高分下

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

eqwoot 發表於 2019-6-14 11:07
香港終於入 samsung soundbar? 邊度有? Q90R 外面評測好高分下

我Q80R 係av life買,如果你想買可以問下有冇Q90

星級玩家

請問如果兩邊沒有牆反射,效果是否差很多?

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

twinbee 發表於 2019-6-14 11:36
請問如果兩邊沒有牆反射,效果是否差很多?

我唔覺得有問題,因為我屋企右邊都冇,可以叫大王,搞果Samsung soundbar 試機會哈哈

星級玩家

wantai288 發表於 2019-6-14 11:52
我唔覺得有問題,因為我屋企右邊都冇,可以叫大王,搞果Samsung soundbar 試機會哈哈 ...

之前諗緊sony,因為唔需要兩邊牆,但係價錢都貴

如果samsung冇兩邊牆效果都可以,價錢平啲,之後又可以加無線後置,可以考慮

銀級玩家

最正係佢對後置係有天空speakers. ATOMS 可以玩多兩個天花聲道....上一代N950已經想入,不過香港冇行貨

星級玩家

eqwoot 發表於 2019-6-14 12:08
最正係佢對後置係有天空speakers. ATOMS 可以玩多兩個天花聲道....上一代N950已經想入,不過香港冇行貨 ...

Q90香港都唔會有行貨

銀級玩家

twinbee 發表於 2019-6-14 12:12
Q90香港都唔會有行貨

Confirm左唔會有行貨?

星級玩家

gordon1 發表於 2019-6-14 12:20
Confirm左唔會有行貨?

呢條Link度講

而在電視以外,Samsung 今年亦將會推出一系列全新的環繞聲 SoundBar 產品,並會用上早年「收歸旗下」之 Harman 集團的品牌 harman/kardon,以 Samsung harman/kardon 聯合品牌推出,當中包括 Q90R、Q80R、Q70R 及 Q60R,前 3 者均為 Dolby Atmos/DTS:X SoundBar,當中 Q90R 配備無線主動式後置/高空聲效反射喇叭,最高可營造 7.1.4 架構物件導向環繞聲,而 Q80R 及 Q70R 則可營造 5.1.2 及 3.1.2 架構,並可配搭另購的實體無線後置喇叭。不過據香港表示,3 款高階型號中將只會引入 Q80R。

http://www.feversound1.com/samsung-forum-2019-8k-qled-tv-micro-led-the-wall-first-experience/

銀級玩家

吓! so sad...點解要咁呢