設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 【簡單開箱】終於輪到我 4K ( KD-55X9500G , UDP-LX500 )

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
話說上一部電視已經係十幾年前買落,仲係 HD ready (1080i),講出嚟連 Jones 版主都唔信⋯⋯

其實我都好少睇電視,而電視 tuner 都一早壞咗,平時都係播 YouTube 畀亞女睇叮噹多,眼見近年 4K 都開始熟到爛,價錢又回落好多,咁的起心肝諗住上 4K 啦,點知買唔到水尾 9000F (水尾真係抵到喊),咁無辦法啦,因爲唔知點解?對 OLED 仲係有少少保留,所以,非 55X9500G 莫屬了。

電視 tuner 都一早壞咗,都係時候退位⋯⋯

新成員報到。

師傅到~
第一時間,遙控入電。

拆骨。

裝腳仔。

追台最嘥時間,師傅好醒目咁即刻做咗先。
裝機師傅話佢都係第一次裝 G 系,反應快好多咁話。

搞掂晒!乜都未駁之下,最快係到 YouTube 搵 4K 開光。

電視有了,點可以無 source?
總不能天天到 YouTube 睇 4K 片就算⋯⋯
唉,死就死啦⋯⋯
近期 player 嚟講,P 記風頭可謂一時無兩,LX800 買唔起,唯有向 LX500 埋手。
港版碟唔爭氣,我呢啲唔識英文,又學人要買美版、英版碟嘅,無中文字幕搞唔掂⋯⋯,係人都知 P 記 JB 咗可以外掛字幕,Store76 有 JB版就啱晒數。

簡單開箱。

搞掂晒!
由於遲一步會上返牆,為咗唔好畀隻中置遮住,搵兩個傢撐兜頂住先⋯⋯

好嘞,影方面告一段落,下一步就要搞埋音嘞。
事關大小姐出世之後,我嘅 7.1 一早變咗做 3.0 ⋯⋯,“so sad” 都唔知講咗幾多次?
好彩嘅係,屋企嘅領空範圍一直都係我嘅,7.1.4 指日可待~
但唔好彩嘅係,庫房乾旱,要恢復元氣並唔係一朝一夕嘅事⋯⋯

又好嘞,到大家一定會問,最關心嘅價錢,所以不如一次過講埋。
上面提到電視買唔到水尾,周圍都斷貨,新貨又啱啱出,間間大型連鎖店都係一樣價,牌仔減 $1000,再加 $1000 超市現金券,為起即係 $17990 嘞,最後我係揀咗去 AV Life 買,聽講陸爺有啲不愉快經歷,但我成個過程都好順暢,無論送機、裝機、收舊機,都不斷有人打電話嚟夾時間,可能佢係個別事件啦。
至於 player,因為我要 JB 埋,去 Store76 啦,乾手淨腳,電腦㩒幾個制,直接送到你屋企,其間仲有 76Store 嘅 CS WhatsApp 你狀態,又有 JB 售後服務,有問必答,始終軟件嘢唔係人人搞得掂,我都靠 Larry 同 Store76 陳生幫我解決咗唔少問題。(睇價錢 - 登入可顯示會員價)

又又好嘞,我睇嚟都仲要 so sad 一段時間 (3.0⋯⋯),有機會再同大家分享下。

評分

參與人數 12威望 +400 金錢 +400 收起 理由
matthew + 100 + 100 正到爆
pinkspider + 20 + 20
philippe + 10 + 10 恭喜Ching!我又係有前無後3.2
issachar + 10 + 10 正到爆
m600 + 10 + 10 恭喜Ching!
hangshun + 10 + 10 正到爆
garfieldcatcat + 10 + 10 正到爆
koo9726 + 10 + 10
JonesChan + 100 + 100 超正, 一定要加分!
shstang + 10 + 10 正到爆
mingcheung + 10 + 10 正到爆
小瑟 + 100 + 100 正到爆

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好FIT呀祺哥.......歡迎你重回AV既大家庭呀~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

真係好正喎!

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2019-5-30 09:34
好FIT呀祺哥.......歡迎你重回AV既大家庭呀~

V 咋⋯⋯
A 未有耐啊⋯⋯
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

3萬

白鑽玩家

根本靚仔

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

正到爆,恭喜Ching又再入坑!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

正呀