設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[站內活動] Onkyo TX-RZ840 至強戲院級認証體驗會(會後討論)

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

issachar 發表於 2019-5-26 07:40
今次係第一次上星光行 Onkyo 同 Pioneer 既毒氣室, 大王話 Desmond 花左不少心機時間0係呢間毒氣室入面...  ...

另外大王再提到唔希望家庭影院變成祗係發燒友既玩意... 希望多 D 人玩  

>> 的確,我記得以前岩岩出嚟做嘢嘅後生仔好多都會想整套Hii-Fi或者家庭影院玩下,可能真係居住環境等等嘅問題嘅,依家真係少咗後生仔咁樣諗

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
wil-wil + 100 + 100 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

opdes 發表於 2019-5-26 09:16
其實試音房嘅器材架係由 POMA 其他同事精心安排,為咗同 76 夾呢場體驗會,POMA 好多同事都一齊幫手,只 ...

總之多謝 POMA 啦... 間毒氣室真係好正...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2019-5-26 19:17
總之多謝 POMA 啦... 間毒氣室真係好正...

咁正就要好好利用!! 希望黎緊今年構思嘅活動可以成得到事,咁就可以更好玩、更好利用呢個毒氣室!!

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
issachar + 10 + 10
matt88p + 20 + 20 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

wil-wil 發表於 2019-5-26 22:26
咁正就要好好利用!! 希望黎緊今年構思嘅活動可以成得到事,咁就可以更好玩、更好利用呢個毒氣室!! {:12_7 ...

好呀, 好鍾意呢間毒氣室... 希望下次好快可以上黎試 Mission ZX 啦
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

鑽石玩家

光與曝光 發表於 2019-5-26 16:24
另外大王再提到唔希望家庭影院變成祗係發燒友既玩意... 希望多 D 人玩  

因為而家 D 人都玩埋手機同串流....
對影音有要求既人相對少左.... 同埋好多人覺得要攪咁多野比較煩....

我都後悔咁遲先玩... 以前用套 cheap cheap DTS 5.1 一直都覺得好夠玩... 唔捨得投資過一舊錢去玩真係家庭影院
LG CX55

鑽石玩家

matt88p 發表於 2019-5-26 14:09
多謝76嘅安排, 講返琴日個試聽會我反而覺得最正係一開始大家講下自己, 傾下偈嗰度.
絕對支持大王呢種方式,  ...

係呀, 我覺得大家傾下計好正... 真係唔覺得係0徙時間... 希望以後 KEEP 住有~~~~ 甚至攪下吹水會?
LG CX55

鑽石玩家

issachar 發表於 2019-5-27 13:58
係呀, 我覺得大家傾下計好正... 真係唔覺得係0徙時間... 希望以後 KEEP 住有~~~~ 甚至攪下吹水會? {:6_13 ...

好似人哋嗰啲外國嗰啲戒毒會 戒酒會嗰啲 圍一個圈, lol!!!!
話時話我都講其實可以搞下食飯聚會, 食下飯打下邊爐咁都過癮!!

鑽石玩家

matt88p 發表於 2019-5-27 15:00
好似人哋嗰啲外國嗰啲戒毒會 戒酒會嗰啲 圍一個圈, lol!!!!
話時話我都講其實可以搞下食飯聚會, 食下飯 ...

呢度圍埋就係中毒會.... 諗起都覺得幾得人驚!!!

我明明上去諗住聽下隻大地震.... 點知變左中 MISSION 毒...... 毒氣室唔講得笑~~~~~

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
matt88p + 20 + 20 超正, 一定要加分!

查看全部評分

LG CX55

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

第一次出席Post76活動, 其實都係第一次出席呢類型試聽會
其實我係想聽下其他人既設備係點 因為朋友圈玩家庭影院既人唔多

第一段Star War, 咁岩屋企都有隻BD, 咁就試下播
但係點都冇現場個種震撼, 個力量
亦令我明白, 真係毒海無涯!

鑽石玩家

issachar 發表於 2019-5-27 15:32
呢度圍埋就係中毒會.... 諗起都覺得幾得人驚!!!

我明明上去諗住聽下隻大地震.... 點知變左中 MISSION  ...

師兄快啲入手, mission真係 好抵玩