設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: hamsup

[請教] amp可以直接駁上網收聽外國電台??

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

要另加有線router先得架? 如果我用now 個無線router, 得唔得呢?
係呢.. 有冇師兄知Onkyo 607 or Denon 1910 有冇呢個function呢?!
hamsup 發表於 2010-2-10 15:51

我問過Denon, 佢地話一定要用有綫....重千叮萬囑話唔好用無綫呀~~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

LX-71 用有線可以得

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我問過Denon, 佢地話一定要用有綫....重千叮萬囑話唔好用無綫呀~~
sunnyt 發表於 2010-2-10 16:33

如果用黎聽網上電台最多斷線,唔死得喞!但如果用黎update firmware就打死都一定要有線!

進階玩家

Yamaha V3800 都可以架! 插條 Lan 線 ,然後選擇 Net/Usb 輸入 (開電視畫面選) , 會有個 Menu 可以選擇唔同地區 , 語言及音樂種類 tim ; 玩開電腦的還可用電腦 play 歌仔經 AMP 出聲 tim.....正

黃金玩家

遲d可以收埋網上電視台就

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

要高啲mode先有..我部就好似冇

銀級玩家

76-FC 黑鑽石勲章76-FC 藍寶石勲章

8# hamsup

用緊onkyo 807, 由router 駁條lan 線入amp 就可以... 不過607 同 707 好似無lan 頭, 應該唔得噃

進階玩家

8# hamsup

用緊onkyo 807, 由router 駁條lan 線入amp 就可以... 不過607 同 707 好似無lan 頭, 應該唔得噃
edmundsf 發表於 11-2-2010 11:31

師兄... 今日問過, ONKYO 要 807 先有ETHERNET PORT, 要成八千幾蚊..
開頭我只係想買 607, 因為有multi zone function, 現家想要埋ETHERNET PORT, 就要807.

如果只係想要埋 ETHERNET PORT 而買807, 好似好晒錢... 因為 607 同 807 相差成四千蚊, 係唔係好唔低?! 貪多個PORT, 貴多4000多元..!:(
OR 各師兄有冇其他介紹?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄... 今日問過, ONKYO 要 807 先有ETHERNET PORT, 要成八千幾蚊..
開頭我只係想買 607, 因為有multi zone function, 現家想要埋ETHERNET PORT, 就要807.

如果只係想要埋 ETHERNET PORT 而買807, 好似好晒錢.. ...
hamsup 發表於 2010-2-12 01:55

除左聽網上電台,仲可以用嚟update firmware,我覺得而家啲機越複雜就越多小毛病,透過firmware update可把問題修正,而且我都係喺屋企自行升級到第四代denon link,有ETHERNET PORT方便好多!

進階玩家

買個tuner 都唔駛2千。
kleehkg 發表於 12-2-2010 01:59

你意思係買個 turner 駁去 607 度已經可以收聽唔同地方嘅網上電台?
如果係,可以o係邊度買呀? 同埋點樣駁? 會唔會搵台時唔方便呢?