設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[顯示器] 新玩具Philips PFL9664H 42″TV(入手+安裝篇)

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

正呀
p.s. 我自己都用緊philip電視, 講真佢的電視唔係d人講得咁差, 我部都用超過5年. touchwood無病無痛. 祝舵主睇得開心!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟兄 終於買左喇? 靚價嗎? 我仲未決定,打算聽日出mk上樓果d睇睇
ziv 發表於 2010-2-5 15:49

價靚唔靚我真係唔敢講, 不過我覺得都ok啦!!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

首先恭喜總舵主,我之前都睇中哩部電視,但現轉移目標了,校機其實幾好玩o架,如有興趣可以用AVS HD 709軟件校校佢,不過如想校得準,當然要用調校器來校,不過我相信你一出聲,大把師兄幫你校。 ...
Sun811 發表於 2010-2-5 16:11

多謝你先, AVS HD我 DOWN左, 今晚有時間就試下, 調校器我都有個係手, 不過就未用過真係要學一學先得!!!
我廢事麻煩人丫麻, 我呢D小用戶, 廢事叫D大師父出手啦~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

正呀
p.s. 我自己都用緊philip電視, 講真佢的電視唔係d人講得咁差, 我部都用超過5年. touchwood無病無痛. 祝舵主睇得開心!
avgirl 發表於 2010-2-5 16:35

第一次開出黎真係好唔慣, 因為歐洲色同日系色真係差好遠, 而呢部機既 DEFAULT色仲要係偏籃, 睇得超唔順眼. 所以要係 WB度下多D苦工!!!

另外依家睇 SD既 TV係最難校, 因為SOURCE唔好, TUNE好左 SD睇 TV OK, 但睇 HD既 TVB時又覺得唔夠 SHARP. 仲未搵到中間位. 不過睇 BLU-RAY既話, 就真係冇得頂, 我睇 STARK TACK開場冇耐, 個細路渣跑車果段, 勁多 PAN位, 真係舒服過以前好多好多!!!!

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

其實總舵主你先至o係校機高手,失覺失覺。

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

第一次開出黎真係好唔慣, 因為歐洲色同日系色真係差好遠, 而呢部機既 DEFAULT色仲要係偏籃, 睇得超唔順眼. 所以要係 WB度下多D苦工!!!

另外依家睇 SD既 TV係最難校, 因為SOURCE唔好, TUNE好左 SD睇 TV OK, 但睇 HD ...
小瑟 發表於 2010-2-5 16:46

you are right. 睇開日本機轉睇歐洲真係睇唔慣.  我初初都係有呢個感覺.

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

正呀
avgirl 發表於 2010-2-5 16:35

我部Philips Plasma都用了超過五年, 而家都未壞過, 冇藉口換新機

黃金玩家

12# 小瑟

小瑟兄, 恭喜恭喜!借問點樣處理舊個LCD TV? tradein? $$

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

恭喜總版主大大,有新TV陪住過年.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

恭喜總舵主師兄