設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] YAMAHA 之 MAMAHA 後感

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

由於我唔係餅主,容許我講野直d,如果協辦單位睇完我寫的野,累到大家無下次,好老實講,呢d體驗會無下次分分鐘仲好,當然如果協辦單位睇完我篇野,決定再搞多次,認真少少,亦不失為一次好事!

正文:
一皮野的機,用來推十幾廿萬的音響器材,呢d咪叫錯配,即係駕駛學院想話你知佢d畢業生(新牌仔),示範手車有幾好,你比架法拉利佢,你話佢想點?係想落個新牌仔面,還是想你以為法拉利垃圾? 睇完果Show,好老實,部RX-V2065 仲差過O記 607,但我上次係第二間影音鋪試聽RX-V2065,係唔單止好過O記607,仲有d心動換走家中部3808A的,如果無去的大家可能會問,可能set得唔好吧?但我可以答你,如果通利的柏直大師都set得唔好,咁我更加唔會買套咁的野返屋企,佢都set唔好,咁我更加唔駛set啦!

好啦,講完音,又講下晝,好老實講,好彩我家玩唔到投影機,更好彩係我無錢買呢套投影機同無帶老細來,如果我係準買家,帶埋老細來睇,準備比錢果隻,我都唔知點解釋比老細聽一部三十幾萬的Projector係差過兩皮唔駛的JVC或三洋機,唔好話老細唔會出批文,就算老細唔理你,我都過唔到自己果關啦,大佬幾十萬呀,比我係上市公司CEO唔駛睇錢都唔係咁買野法吧,呢d已經唔係錢的問題,係面子的問題,如果我幾十萬買左呢部Projector,叫d下屬來開Party,睇波睇戲,我肯定比d 0靚 笑幾年,笑我比人呃左都唔知,拜托無心sale部機,就唔好走出來講解部機,陰公你搞到我宜家覺得LED技術唔係未做得好,而係唔入流,我公司部開會用6千蚊Projector d 色都好過佢(當然細膩度就無得比啦,唔同pixel),幸好我走時,同其他餅主吹水,先知原來部機係未tune過,剛剛落地,唉,如果唔係我多口問,我懷疑好多就咁走左的人,到現在都以為眼見的就是事實,咁就慘了,水洗都唔清,下次無時間tune機,早d講,我帶部 24寸 LCD Mon過去,好過搞成咁,我部Samsung LCD Mon有好多mode的,其中一個用來睇電影,點都好過睇部未tune過的Projector的!

鬧完啦,無理由唔讚架,始終成個show無理由全部都咁負面的吧,好,我現在就講下好的部分吧,YAMAHA 的 DSP 真係好野來的,雖然今次整體聽到的聲都係垃圾,但你點都會分到用左DSP之後,係好左好多的,好左的地方唔係聲音果方面,而係成個感覺,其中2018時的科幻電影mode,聽維也納音樂的維也納mode等,都真係好幫到手,值得推薦

最後特別多謝各版主的努力,場地提供單位比我地開兩場,仲要超時完場,阻人收工等同殺人爹娘,比我地overrun左咁耐,作為參加者我都覺得真係唔好意思,最後就係通利送出的禮物,不過我抽唔到,頂,同埋柏直大師的有問必答,雖然答我Zone2唔係我想要的答案,但我知道呢個唔係你的問題,亦唔係YAMAHA的問題,而係好多廠家的問題

YAMAHA 之 麻麻下 後感 全文完

評分

參與人數 12威望 +60 收起 理由
smith14 + 2
matta722 + 4
girbaud + 3
timmywan + 10
kleehkg + 4
JKC710 + 6
cosworth01hk + 5
whiteshadow + 6 定定好野!
micma + 4
maner394 + 4 我很贊同
hintel + 10
chhanthony + 2

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我無得去....

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我無得去....
chhanthony 發表於 2010-1-23 09:57

I need to work and cannot go to.

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

同意...show 唔到yamaha嘅好野

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果我係協辦單位,一定痛定思痛,誓要挽回聲譽;認真攪次完美show.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

如果通利的柏直大師都set得唔好,咁我更加唔會買套咁的野返屋企,佢都set唔好,咁我更加唔駛set啦!

thats damm right .

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇完定兄嘅文章,今次去唔倒都好似無選失

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

睇完定兄嘅文章,今次去唔倒都好似無選失
Kelvin 發表於 2010-1-23 13:26

無去都係損失....損失咗同大家吹水機會!

高級玩家

噢.小弟無去.但聽到咁,都少少傷心.真係再整番2場,set好哂.先好d.

同意 定兄 所說,級數問題呢個point!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

無去都係損失....損失咗同大家吹水機會!
maner394 發表於 2010-1-23 13:49

咁都俾你入倒  
總有機會嘅,話時話有時行過mk都有想起大家以前團購取貨,
大家行街去秋記,然後去食飯吹水嘅時候...開起都幾回味及開心