設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[AV擴音機] 突發新聞: Sound United 意向收購 Onkyo 及 Pioneer!!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

自從先鋒同安橋合併後新旗艦無聲無氣咁都大概估到。家下又要再同天龍合併,真係麼獨家元素味道都無晒。

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

myblue 發表於 2019-5-15 18:03
實程係壊消息,代表佐咁多間做呢d elite AV器材既厰商将來都做唔大又没乜肉食,市場都不會容納咁多players. ...

同意,....的確係AV走緊下波, 我地一眾玩大機的已經慢慢成為發燒友, 就算其實只係愛好者都會比邊緣化..........!!!!
呢個亦都係大勢, 玩得深入D都會比人叫發燒友, 但其實我地真係唔係.....只係想係屋企睇戲有小小似戲院咁解之麻~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kelvinsin 發表於 2019-5-15 20:32
自從先鋒同安橋合併後新旗艦無聲無氣咁都大概估到。家下又要再同天龍合併,真係麼獨家元素味道都無晒。 ...

其實由天龍都唔再出 A1呢類機就知, 8500H我諗起碼玩5-10年先有後續都唔定. ONKYO同PIONEER今年應該都有新機, 3200同904應該都會出既!!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kelvinsin + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

HURTS 2B HUMAN

唔係畀強國公司收購就得啦。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

作為用戶唔想見到六神合體.....

白鑽玩家

小瑟 發表於 2019-5-15 16:47
同你差一個字炸喎~

如果Lyngdorf都加盟埋SU
咁就O......MDLP

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Onkyo 將家庭影音業務割讓給 Denon Marantz 後,未來將專注在耳機產品、數位音樂播放機等移動影音產品

?呀

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我仲唸著換部新AV機添,睇黎都係等等先
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

黃金玩家

日系得番Yamaha同DMOP......
成本正常會平左 但會唔會無左獨特性?

黃金玩家

icq00000 發表於 2019-5-15 21:36
唔係畀強國公司收購就得啦。

衰d講 OP宜家係二奶仔個二奶仔 有幾多資源比佢
而且要同時RUN 4個同級品牌
唔樂觀呀
如果賣左比有心攪音樂嘅外資會好D
可惜日本太封閉