設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Thxdtsdd

[入耳式] InEar PP8 Burl Wood Brown 版入手

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

william02 發表於 2019-5-13 15:32
呢條再改4.4?

無錯,落單時耍求 4.4加 2 pin 0.78便何.
另可單訂線比香港師傅整.
不過師兄你是否需要試下先?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2019-5-13 15:47
不過師兄你是否需要試下先? ...

可以當然最好

黑鑽玩家

當然揾師傅做

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2019-5-13 15:47
不過師兄你是否需要試下先? ...

多謝師兄抽空俾幾條線我試

呢條真心夾,可惜比較硬,如果聽的話要係屋企聽

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

william02 發表於 2019-5-15 21:41
多謝師兄抽空俾幾條線我試

呢條真心夾,可惜比較硬,如果聽的話要係屋企聽 ...

無錯,因聽診問題,只好家中使用,如街用和不想太貴,可考慮借給你試的 black Widow 22 v2同線基的Dunu [磐] .

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2019-5-15 21:53
無錯,因聽診問題,只好家中使用,如街用和不想太貴,可考慮借給你試的 black Widow 22 v2同線基的Dunu [磐]  ...

我之後去咗一起走,試完hulk同oslo,結果都係hulk
暫時無你條black Widow咁爽脆,不過都好正,聲底幾似
但好似hulk粗d?
Oslo相對有點悶住咗聲

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

william02 發表於 2019-5-15 23:11
我之後去咗一起走,試完hulk同oslo,結果都係hulk
暫時無你條black Widow咁爽脆,不過都好正,聲底幾似
但 ...

Oslo的聲底偏柔,可能和你用的黑磚不太夾.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2019-5-15 23:26
Oslo的聲底偏柔,可能和你用的黑磚不太夾.

可能係,因為OSLO剛出嗰陣試過落SOLARIS ,但又係好唔夾

不過講外觀,OSLO係好D,因為HULK有點重,不過唔好睇佢咁粗,唔使點用力都推得起,轉單端3.5落NOTE9完全無問題

....昨晚見到墨菊個價...有點後悔點解咁八卦...不過點都要回氣,所以無得諗

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

william02 發表於 2019-5-16 09:58
可能係,因為OSLO剛出嗰陣試過落SOLARIS ,但又係好唔夾

不過講外觀,OSLO係好D,因為HULK有點重,不過 ...

但兩者正價差$2xxx.
還有一點要留意,就是 Oslo 2 pin插是0. 8的,所以再轉換其他耳機線就會變鬆了.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ip_csl 發表於 2019-5-16 10:09
但兩者正價差$2xxx.
還有一點要留意,就是 Oslo 2 pin插是0. 8的,所以再轉換其他耳機線就會變鬆了. ...

本來考慮的極限係1960s 2絞,聲亦好合心水
但始終說服唔到自己

其餘漢聲,pw同其他牌子線都試唔少,大部分都唔太夾,例如你借我試嗰條mad cable,聲音唔錯但唔夠凝聚,有d散散地(;一_一)(可能因為前一條試就係銀線,不過漢聲條金銀銅混落pp8都有呢個問題),聲音合心水的就分析力弱,一係就金銀線類,分析力夠但低頻開on都少咗唔少,同聲音較薄,唯二例外係piccolino同nova(好似係呢個名,要8k幾),但piccolino要high gain 先好聲,落pp8多少粗咗d,nova就比1960貴,超過預算