設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: aibo99

[高清播放器] Test report - Aigo P8126播放機,可以bitstream,TrueHD mkv可點燈!

進階玩家

請問有冇師兄試過岩岩 chd 出左冇耐既  Constantine 2005 BluRay 1080p TrueHD x264-CHD ? 呢個係 mkv 裡面加左 True-HD, 相信遲 d 有機會成為主流,如果 P8126 都可以係 mkv 裡面出倒 HD-audio, 咁我就要去馬喇,唔該晒師兄!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

83# dinobb

啱啱試過含TrueHD的mkv, 我就不能bitstream, 連downmix都失敗, 乜聲都無

反而含DTS-HD MA的mkv就無事

進階玩家

83# dinobb

啱啱試過含TrueHD的mkv, 我就不能bitstream, 連downmix都失敗, 乜聲都無

aibo99 發表於 2010-2-23 23:59

唔該晒師兄,都好,最少有樣得,可能 firmware 遲 d 可以幫手... 睇黎要為 upgrade HD-audio 做準備....哈哈

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

83# dinobb

aibo99 發表於 2010-2-23 23:59

小弟都係一樣, 除左True HD(冇聲) , 其它全部冇問題!
SONY 47W800A
HIFIDIY CDM-12
TEAC TN-300
DAC X-10
YS AUDIO A2
Lite A680
Yamaha RX-A1010
DUNE H1
BDP-2930
Cambridge Audio 540D
LY206-2
Quad 21L2
Quad L2
Quad 9L2
Quad Lite
Sunfire HRS-12

進階玩家

想問多一聲 DTS-HD in Mkv 係 amp 認 DTS-HD 唔係 downmix right?
同埋想問一下 P8126 播 DVD iso 有冇 menu? 唔該晒

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

咁請問 含 hd audio 既 mkv 個file size 約幾大呢???
我都想試下~~

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

唔該師兄....我可以睇rmvb啦!!!!!!
edwin123 發表於 2010-2-21 16:20

呢部support rmvb

進階玩家

咁請問 含 hd audio 既 mkv 個file size 約幾大呢???
我都想試下~~
tontontony 發表於 2010-2-24 11:07

有套 IMAX d 40mins 片 只係 4.xG

進階玩家

想問一下 P8126 播 DVD iso 有冇 menu?

進階玩家

下载并安装 tversity 后,在里面共享你的 rmvb 后,就能在 P8126 的 upnp 列表里看到 tversity 了,然后就可播放 rmvb 了
我都可以睇到