設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 影音天地搬遷減價第二階段開始啦 ! 由2019年4月1日至4月10日 !

1萬

白鑽玩家

我是, 超級無敵, 宇宙最強, 天下第一, S

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

由2019年4月1日至4月10日
影音天地搬遷減價第二階段開始啦!!

影音產品低至五折,部分陳列產品更低至三折,絕對是入手好時機,大家萬勿錯過!

*優惠貨品數量有限,售完即止,最後機會決不延期*

凡購物價值滿8000元(一單結算價計)可半價購買Taralab Apollo 系列訊號缐或喇叭線一對(二選一)

地址:旺角西洋菜街51號友誠商業中心6樓全層
電話:23888348

品牌包括:
Dan D’Agostino
Simaudio
Dynaudio
Mark Levinson
Krell
MIT
Tara Labs
Transrotor
JBL
Sunfire
MK
Velodyne
Van den Hul
Vivid Audio
Lexicon
Alto-Extremo
Revel
Goldmund
Cary
Trigon
Yamaha
Onkyo
Pioneer
Koetsu
Thiel

https://twitter.com/xerxeshowie1
超級無敵宇宙最強天下第一Super寫手

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

可惜,又少一間

1萬

白鑽玩家

老而不

先不說什麼客觀因素, 比如邵家今天的香港家居太細, 要留錢供樓, 退休等事,
在hifi論hifi而言:
好多代理由香港變成了國內, 以前可以在香港入貨, 但就變成了由內地取貨.
就算可以在香港做代理但買hifi的感情已不及昔日的80-90年代, 變相交唔夠數
好多hifi鋪都已是某幾個幕後老世話事, 佢地唔想做, 就執lo.
Sales 老化, Sales 差, Sales 唔專業 都係一大個問題.  
新一化人說不如用head fi 好過. 貴但小巧, 方便.
一班網上人恨不得全港的hifi 鋪死清光.
還是好音樂最好.

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2019-3-31 11:21
先不說什麼客觀因素, 比如邵家今天的香港家居太細, 要留錢供樓, 退休等事,
在hifi論hifi而言:
好多代理由 ...

其實都係果個問題,廿年前仲係?仔嘅我會上友誠買水貨discman/MD,上親去都聽下D叔叔同sale哥哥吹水,有時都會學到嘢,記得果是D sales哥哥好nice,所以有時無嘢做都會上去望下。
今時唔同往日,無幫襯真係唔多敢上去,呢度ching經常都話想知聲啱自己就係上鋪頭試聽,但當你見過sales哥哥由你出lift果下金晶火眼咁望住你,果種感覺好似你唔係幫襯你唔好出聲,果日每間鋪留唔過3分鐘,之後無事無幹都唔會上友誠。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
G36 + 10 + 10
keltonfan + 10 + 10 絕對認同
fmk888 + 10 + 10

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

just_for_uhk 發表於 2019-4-1 08:42
其實都係果個問題,廿年前仲係?仔嘅我會上友誠買水貨discman/MD,上親去都聽下D叔叔同sale哥哥吹水,有 ...

有時我都覺佢地真係太過位. 好vs差的比例  我想是有4:6 或者3:7 ?   佢地自己真係做衰自己的地方.
我老了, 記唔到spec, 想要張catalogue看一看,
好心的sales 就去印一張網頁的spec給我, 又或者在卡片上寫spec, 價位等.
唔好彩遇個冷面的話 :
老人家唔識上網啊? 搵你個子lo

真係無家教.

德X地庫的超熱情的我也不太喜歡. 我比較喜歡自己一個輕鬆地看, 想問人時有一個在旁邊.

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
G36 + 10 + 10
kinhungw + 20 + 20 絕對認同
keltonfan + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

還是好音樂最好.

進階玩家

早就無曬個時的風氣啦

新仔玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

不是搬遷?是關門嗎?之前都上過去多次,曾經想惠顧的,但價錢有點飄忽,次次問價都唔同,所以最終都係冇買過嘢(但自問自己每次都係真心想買才上去。。。。)現在自己也沒有時間聽家中的音響組合了,也開始轉玩Head-Fi,可能時代真唔同了,現在工作忙到放假都冇時間休息,更不用說靜下來欣賞音樂啦。。。。。真的要在家中慢慢享受音樂,可能要等到退休了現在每天拿著兩萬元的組合(在很多Ching來說,只當入門組合)返放工,總算有音樂聽下便算了。
Sources: Innuos Zenith MK3, Accuphase DP-560, UDP-LX500
Dac: Rockna WaveDream DAC, Antelope Zodiac+
Amp: Accuphase E-460,Denon X4700H
Speaker: Atohm GT 2.0, ESS Heil AMT, Elac 241.3, Earthquake,MK

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

2萬元都好多吓,入唔入門都無所謂喇,自己喜歡就是好
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

鉑金玩家

just_for_uhk 發表於 2019-4-1 08:42
其實都係果個問題,廿年前仲係?仔嘅我會上友誠買水貨discman/MD,上親去都聽下D叔叔同sale哥哥吹水,有 ...

超級同意師兄的說法
Hellobean

鑽石玩家

無辦法,以前間間舖都十幾人圍住,連上落樓梯都撞到唔少師兄!跟本唔駛出聲,已經可以試到好多嘢!但宜家間間都係包場,唔望住你就奇!真係冇心買都唔會逗留!