設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] ak 嘅player 真係一流嘅價錢, 九流嘅售後服務.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟上個月28號買咗部sp1000m royal gold, 聽咗一個星期發現用手輕輕比d力壓落條線個頭到(1960s)左邊會冇聲., 之後再試另一條pw audio no. 5 就冇問題,  所以以為條線有問題就拎返去搵peter wong換頭. 換頭後問題依然存在, 所以搵多條用pentaconn 2.5頭嘅線試, 都發現有同樣問題.

然後我拎晒d線去試我朋友部sp1000m royal gold再走埋去試出面d demo 機, 全部都冇事. 最後就請半日假拎上ect整.  

上星期五收到ect call, 佢話個2.5 插bad contact暫時貼膠紙解決. 我話出面d demo機都冇事, 呢部好明顯係有defect, 可唔可以send返去換插? 佢就同我講話可能係鍍殼時coating造厚咗所以出現呢個情況, 同埋唔係得我一個有問題. 叫我拎返部機先. 收線後諗諗吓冇理由拎返部有defect嘅機, 就text alex an問一吓. 佢都係話會同ect了解先.

之後ect engineer 打返黎同我講依家冇solution解決, 只有等, 每個星期會打比我report睇吓有咩進展….

我想講嘅係我只係想要返一部冇問題嘅機…2皮幾一部機, 整咗出黎有問題原來係冇得整架? 代理仲要同你講佢都唔知點解決… 我真係都唔知可以講咩好. 真係一流嘅價錢, 九流嘅售後服務..

呻完

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

睇來是成 lot ect 手上的機中招,所以有得換住?因為換手上的機比你都可能有問題。

不過 2.5 的確不好用,以前 240 ss 就試過 short 彀

鉑金玩家

Ect不嬲都係好有問題...冇乜責任感冇乜誠信

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

t1174 發表於 2019-3-26 12:26
睇來是成 lot ect 手上的機中招,所以有得換住?因為換手上的機比你都可能有問題。

不過 2.5 的確不好用, ...

我覺得如果係要換機, 冇貨咪直接講, 我唔會怪你冇貨.
呢部缺貨係人都知.

但係"No Solution" 即係點?  即係又冇得整, 又唔會回收..咁退錢可以嗎?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lunch再text咗alex,
ect終於打黎話可以換機.

星級玩家

hahaha111 發表於 2019-3-26 15:10
呢部缺貨係人都知.

QC問題

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

hahaha111 發表於 2019-3-26 15:10
呢部缺貨係人都知.

呢間代理慣性係耍你的. 你如果有人情牌可打的話先會唔同.

黑鑽玩家

Qc 及代理服務差也不是第一天第一次了,客人最後還是要找ALEX 才可以解決,AK得一年保,買左試過就趁快放啦,過左保就自求多福,可免買則免啦!AK 及ECT 代理產品

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

ECT既服務就係咁九流,只係識耍個客.見識過真係怕怕.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Prince168 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

服役中WM1Z + Ten5

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

choisan 發表於 2019-3-26 19:37
Qc 及代理服務差也不是第一天第一次了,客人最後還是要找ALEX 才可以解決,AK得一年保,買左試過就趁快放啦 ...

咁最頂幾部DAP...都係得果幾部...計埋SPKM, AK都4部......
好難唔中AK喎...