設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: bomb_stone

[請教] 選購電視: 請問 sony 49x9000f 同級 / 次一級有咩選?

進階玩家

今天去左老伯匯睇
決定買sony
唔該各位,希望收貨冇穿冇爛

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

thomas107 發表於 2019-3-15 22:18
c hing 事實歸事實.
Sony 那邊 Miss 講明 9000F 和 新機 軟件行 Andriod 都會有這樣事情出現!
如你有時 ...

咁不如直接D去百老匯叫佢試部sony  9000F。 睇吓佢出廣東話定係出普通話就知道啦。
天下 “ 武功 ”,無堅不破,唯快不破 。

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

bomb_stone 發表於 2019-3-15 22:21
今天去左老伯匯睇
決定買sony

師兄,百老匯部sony 9000f  幾錢?
天下 “ 武功 ”,無堅不破,唯快不破 。

黃金玩家

thomas107 發表於 2019-3-15 21:37
你所講的話, 我已經問過 sony, 但sony回答是無辦法!

Google下,原來有唔少人用Sony Android tv 都話有呢個問題,一路都用Sony (舊mode,唔係行Android), 近排仲想換電視,可能要轉牌子

星級玩家

我是9000F用家,每天晚上8時30分也會收看這套電視劇,但是從來沒有聽過講國語,難道是聲音設定不一樣。

星級玩家

kc2017 發表於 2019-3-15 22:43
Google下,原來有唔少人用Sony Android tv 都話有呢個問題,一路都用Sony (舊mode,唔係行Android), 近排 ...

我是9000f用家,每晚也會收看這電視節目(電視餸飯),但是沒有出現這個問題,會不會是聲音設定不一樣呢。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

gody 發表於 2019-3-15 23:17
我是9000f用家,每晚也會收看這電視節目(電視餸飯),但是沒有出現這個問題,會不會是聲音設定不一樣呢 ...

每次晚上開機做大 陸劇集 7:00 / 8:30 都是講普通話, 要按  audio 改回 廣東話. 其它本地劇集是廣東話.
已聯絡 sony 問有沒有設定 所有語言為 廣東話, 她回答 軟件 Andriod 自動追蹤, 沒辦法 !
如 C hing 知道如何設定, 煩請指教 !

鑽石玩家

bomb_stone 發表於 2019-3-15 22:21
今天去左老伯匯睇
決定買sony

mij同大公司購買,唔係信心嘅保證

https://post76.hk/thread-281462-1-1.html

鑽石玩家

gody 發表於 2019-3-15 23:17
我是9000f用家,每晚也會收看這電視節目(電視餸飯),但是沒有出現這個問題,會不會是聲音設定不一樣呢 ...

買機後專登夜晚去showroom豐X百老X試機都係要按  audio 改回廣東話

銀級玩家

我兩個月前都買9000f 原全無你所講的情況