設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 香港戲院“審定為III級片”呢條片網上有嗎?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

可能我表達意思不清楚。我去香港看III級片,在電影播映前一定會有一條“各位觀眾請注意,本片經電檢處審定為III級電影。。。”下面顯示“只準18歲或以上人仕觀看”,一條這樣的宣傳短片,我覺得頗有意思,但是上網research唔到呢條片,所以想請問咁多位師兄,呢條“III級電影觀看年齡提示”的宣傳片,有無在甚麼官方網站上有?我搵咗好耐都搵唔到。

我買了幾套HK發行的III級片Blu-ray,仲以為入面有,但點知冇。

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

基本上係戲院自己既免責聲明,亦無太大流傳意義,找不到不難理解!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alleelarry 發表於 2019-3-1 23:19
基本上係戲院自己既免責聲明,亦無太大流傳意義,找不到不難理解!

即係網上真係冇呢條片了?想睇翻都要次次入場睇

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

陳傑龍@FB 發表於 2019-3-2 01:39
即係網上真係冇呢條片了?想睇翻都要次次入場睇

純粹推測,樓主真係好有興趣咁呢!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

可能要入場自己背。

90年代進戲院:「奉政府諭....港幣伍千」,「The government warning...five thousand dollars」。都係洗晒腦。

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alleelarry 發表於 2019-3-2 12:28
純粹推測,樓主真係好有興趣咁呢!

我觉得幾得意囉,有條咁嘅宣傳短片,會特別啲
但點知原來發行商冇加條片入去,我初時仲以為有

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

陳傑龍@FB 發表於 2019-3-2 15:21
我觉得幾得意囉,有條咁嘅宣傳短片,會特別啲
但點知原來發行商冇加條片入去,我初時仲以為有 ...

戲院專用既片頭,又唔一定要加入媒體,試問跟誰要作免責,家長還是小朋友?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alleelarry 發表於 2019-3-3 15:54
戲院專用既片頭,又唔一定要加入媒體,試問跟誰要作免責,家長還是小朋友? ...

我以為係電檢處做嘅官方“III級片”專用宣傳短片,可以加入到媒體藍光碟入面,既然喺碟盒包裝有“III級”標誌,咁我當然希望有附帶埋個宣傳短片。
其實就好似有啲人鐘意收集各種“電影公司片頭”視頻咁啰。

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

陳傑龍@FB 發表於 2019-3-4 10:08
我以為係電檢處做嘅官方“III級片”專用宣傳短片,可以加入到媒體藍光碟入面,既然喺碟盒包裝有“III級” ...

無記錯內寄提及:本戲院咩咩都唔負責;或許是立場身份,放到影碟或其他媒體就會做成誤會。