設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[喇叭組合] 商戶特約活動及優惠: WHARFEDALE 精選英國入門喇叭 D300 系列

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

wil-wil 發表於 2019-2-25 11:09
一步升級,每階段都必有得著,所以個份樂趣同一步到位幾唔同!! 加油!! 等你報告!   ...

我而家反轉緊間屋啦

運輸哥哥超級好交帶, 兩點鐘打黎話而家上輝煌拎貨, 同我 confirm 左地址先...
跟住開車時候再打黎話而家出車, 到左就叫我落黎 (因為我住果度要落一層先有 lift, 所以自己搬算)...
唔係講笑真係幾重下... 好彩星期六決定唔自己拎...

開箱就乜都唔駛砌, 個座同釘已經0係廠砌好哂, 擺好位插線就用得
如果屋企冇地毯, 不妨自己加返釘墊.
我個 case 比較麻煩, 環境鬥士隻 AMP 擺埋一邊, 3 米喇叭線都唔夠長...
而家要將隻 AMP 再轉 90 度條線先勉強夠... 而另一邊喇叭就要將兩個書櫃推後先有位擺...

我諗應該冇人會好似我咁樣駁一邊玩住先...
不過咁樣另類 AB test 就即時聽到換成 D330 既分別!
首先音場擴大了, 包圍感增加了不少, 同後置喇叭形成更好既連貫性之餘, 聽到更加多既細節.

而我一直不滿 LS50 低音不足呢一點, 換成有兩個低音單元既 D330 後, 整體表當然係令我十分滿意啦
提提大家 D300 series 係一定要拆網, 因為見到兩個單元既衝程真係有多份感動0係度

以定價 $6980 就能夠玩到座地喇叭, 好似我呢類預算不多但係又有 D 要求既玩家, 真係冇乜野可以挑剔.

呢次真係多謝 POST76 同輝煌影音東哥攪呢次活動!
另外我一定要多謝既係輝煌影音既斌哥, 因為果晚我試左成個鐘, 聽呢樣聽果樣, 又 2 channels 又要睇埋戲...
後來我返到屋企就記得, 原來我隻 LS50 都係同輝煌買既, 仲要一樣係斌哥幫我攪既

評分

參與人數 5威望 +230 金錢 +230 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 正到爆
mancarmen + 10 + 10
lavi + 10 + 10 恭喜Ching!
wil-wil + 100 + 100 恭喜Ching!
unclewill + 10 + 10 用家心得極具參考價值

查看全部評分

鑽石玩家

issachar 發表於 2019-2-25 18:07
我而家反轉緊間屋啦  

運輸哥哥超級好交帶, 兩點鐘打黎話而家上輝煌拎貨, 同我 confirm 左地址 ...

補相

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
lavi + 10 + 10 正到爆
wil-wil + 20 + 20 俾個Like你啦
unclewill + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

Congratulations!

銀級玩家

issachar 發表於 2019-2-25 18:07
我而家反轉緊間屋啦  

運輸哥哥超級好交帶, 兩點鐘打黎話而家上輝煌拎貨, 同我 confirm 左地址 ...

C兄,恭喜晒! 你開箱D相攪到我心思思! 我都好想換對座地。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我都想知音質效果

鑽石玩家

Noic 發表於 2019-2-26 00:34
C兄,恭喜晒! 你開箱D相攪到我心思思! 我都好想換對座地。

有地方真係值得換, 座地就係座地, 真係冇得講...
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

issachar 發表於 2019-2-24 00:31
個價錢太吸引, 買黎試下都好  

有錢我都想成套 KEF 呀!!!

師兄又話慢聲唔啱你嘅((講笑啫), 恭喜你買到底玩心頭好,kevian盆真係幾吸引人, 一套西裝下面五隻wharfedale, 你對ls50可以放入房用

鉑金玩家

davidgary 發表於 2019-2-25 08:09
試聽完330已經想即刻比錢,但我間屋要6月先入得伙,而家買有靚價,唔知點算! ...

我10月先修裝,,入得伙黎分分鐘出年
個價咁靚..我都想入..
唔通真係要租個迷你倉擺

鑽石玩家

heppy 發表於 2019-2-26 08:17
師兄又話慢聲唔啱你嘅((講笑啫), 恭喜你買到底玩心頭好,kevian盆真係幾吸引人, 一套西裝下面 ...

我尋日主要試睇戲咋,so far 係滿意,又唔係好覺佢係慢聲喎... 不過要等我攪好哂個擺位聽落先再 comment

LG CX55