設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kc2017

[投影機/幕] 影輝 RX1 Pro 安裝

黃金玩家

fishbone8822 發表於 2019-2-14 22:33
白定灰要睇你用那款投影機, 投影距離, 投影呎寸

唔好買錯幕.......影響大  ...

THANKS 師兄回覆,因為廳唔大 唔會用傳統既projector
所以打算買係地櫃面向上投果D超短焦  會用100寸幕

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

100寸個廳都好大了

鑽石玩家

KenL26 發表於 2019-2-14 23:30
THANKS 師兄回覆,因為廳唔大 唔會用傳統既projector
所以打算買係地櫃面向上投果D超短焦  會用100寸幕 ...

這類投影用唔到RX1及一般幕, 會有失光問題, (強差人意)

要配專用抗光幕, 唔平的, 同埋是金屬幕不可以收起, 要安死(框幕), 影輝也有, 比link你參考下

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;id=536114670937
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

黃金玩家

fishbone8822 發表於 2019-2-15 00:00
這類投影用唔到RX1及一般幕, 會有失光問題, (強差人意)

要配專用抗光幕, 唔平的, 同埋是金屬幕不可以收 ...

咁又要再度度,固定款過唔到屋企海關
如果用RX1 強差人意會差好多? 最衰香港無地方有得睇
問影輝個客服仲話可以

黃金玩家

nighos 發表於 2019-2-14 23:38
100寸個廳都好大了

岩岩好成幅牆既闊度,仲凸左少少出走廊位

鑽石玩家

KenL26 發表於 2019-2-15 01:42
咁又要再度度,固定款過唔到屋企海關
如果用RX1 強差人意會差好多? 最衰香港無地方有得睇
問 ...

有朋友用過堅果部4K laser 超短距夾rx1白, 之前我去看過大約只有傳統同級投影機的四成,最大問題鴛鴦光度,用得唔開心,後來肉痛D轉抗光幕好很多了,合理效果

黃金玩家

KenL26 發表於 2019-2-14 21:52
搭單問問師兄你地買白/灰面?
係唔係係  影辉工厂自营店 買? THANKS

我之前用D平既白玻纖,覺得太光,跟著睇過魚骨兄話遮光唔好的話用灰可能好D,所以買左灰幕

黃金玩家

fishbone8822 發表於 2019-2-15 07:41
有朋友用過堅果部4K laser 超短距夾rx1白, 之前我去看過大約只有傳統同級投影機的四成,最大問題鴛鴦光度 ...

我都係諗住堅果嗰部4K,U1...
咁可能要再度度了,你朋友最後係買左 FIX死果種坑光幕? 知唔知幾錢左右?見佢網有D賣 7000幾8000RMB
謝師兄回覆

黃金玩家

kc2017 發表於 2019-2-15 09:20
我之前用D平既白玻纖,覺得太光,跟著睇過魚骨兄話遮光唔好的話用灰可能好D,所以買左灰幕 ...

THANKS 師兄,不過原來用唔到係超短

鑽石玩家

KenL26 發表於 2019-2-15 18:22
我都係諗住堅果嗰部4K,U1...
咁可能要再度度了,你朋友最後係買左 FIX死果種坑光幕? 知唔知幾錢左右? ...

佢先安RX1 在天花後, 見效果唔理想再買入100" 抗光, 大約8XXX
後來因堅果設計先天上的不良, 佢唔滿意最後機連幕放左(蝕到哭..收唔返一半), 面對現實買返傳統投影, 用回已買了的RX1

開心使用中
不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...