設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[4K/8K電視] 部電視壞了,要買新電視啦,有無咩建議?(最後買了 LG C8)

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

阿定 發表於 2019-1-29 17:15
仲有得維修架咩?

好少會開超通六個鐘電視,咁即係安全啦!

我隻 A8F 用黎做 mon 就會搵個黑色底 media player classic 四圍搬下咁囉... 我真係望佢用到 3, 4 年嫁
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2019-1-29 17:10
FreeSync 係 d 打機既 anti-tearing 技術.... 以前叫 VSync...

係咪係到120HZ果D呀????
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

issachar 發表於 2019-1-29 17:12
睇唔到你最後果句添... 49" 新既 model 唔太多選擇... FreeSync 早幾日有師兄提過要搵下係邊隻先.... 另外 ...

係呀,所以都局上55寸,最多兩邊比對speaker檔少少囉!

XBox有freesync呀!用xbox駁有freesync的mon勁正,不過…xbox無咩game打就是!我好少打電腦版遊戲,就算有都唔會出廳打就是…

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2019-1-29 17:43
係咪係到120HZ果D呀????

唔係呀!你當佢做番同步,以防電視自己計數時會計錯,有鬼影之類的技術!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

阿定 發表於 2019-1-29 17:15
仲有得維修架咩?

好少會開超通六個鐘電視,咁即係安全啦!

咁呢個真係要CHECK下先知勒~
TV你搵左維修部先啦, 整就唔會冇得整, 睇下咩價之麻~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

issachar 發表於 2019-1-29 17:17
搵到喇,QLED 有 FreeSync

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=285966&page=2#pid4452445 ...

咁又係勁喎!!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

阿定 發表於 2019-1-29 17:44
係呀,所以都局上55寸,最多兩邊比對speaker檔少少囉!

XBox有freesync呀!用xbox駁有freesync的mon勁正 ...

我呢排係XBOX DL左個FREE的LEGO GAME DEMO, 已經夠哂我屋企兩隻野打有餘了!!!

Post76玩樂網.

5萬

總版管

阿定 發表於 2019-1-29 17:46
唔係呀!你當佢做番同步,以防電視自己計數時會計錯,有鬼影之類的技術! ...

哦. ICIC~~~~

Post76玩樂網.

鉑金玩家

issachar 發表於 2019-1-29 16:39
傳說就話如果打機既人都係唔好用 OLED,因為好多 game 都有 UI 其實就好似電視度個 logo 咁耐左就有燒印... ...

我部LG OLED 冇燒印,我部機打機多過食飯,用左兩年半乜事都冇

行動組版主

Diazico 發表於 2019-1-29 18:07
我部LG OLED 冇燒印,我部機打機多過食飯,用左兩年半乜事都冇

咁應該好穩陣啊!