設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: e3837

[高清播放器] 魅視 M9702 播放機 (M203)

鑽石玩家

fishbone8822 發表於 2022-11-2 00:54
如果2400預算, 買9708V2 BRB版本, 升級FW很密, 剛又有新版, 已比兩年前成熟太多了
今時今日要玩到佢死機 ...

暫時搵到以下資料/選擇:

geic 5500 - 公板?
m9706 - v2 but no sacd
hdsir ux3 - no info on mb, 貴dd, 有手機 app
农版 - v2, 更貴
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鑽石玩家

gamma 發表於 2022-11-2 14:46
暫時搵到以下資料/選擇:

geic 5500 - 公板?

from product info on taobao:  农版9708v2使用先锋固件,由于先锋固件的稳定性不如oppo,不接受系统问题退换货,看好再上车

其實我唔介意firmware 不穩定因為我可以用部7702做後備, 只希望硬件唔易壞, 用到幾年
sony A95K, lx82, FocusAudio 78

鑽石玩家

gamma 發表於 2022-11-2 15:28
from product info on taobao:  农版9708v2使用先锋固件,由于先锋固件的稳定性不如oppo,不接受系统问题 ...

農版9708V2 有三個版本, 國內版, 澳門參照版, 澳門限號版, 都是我跟老農一起合作設計

當中澳門限號版(只有20部)是按我及朋友要求打造, 全都有號碼

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
gamma + 20 + 20 好有參考價值!

查看全部評分

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鑽石玩家

fishbone8822 發表於 2022-11-2 17:31
農版9708V2 有三個版本, 國內版, 澳門參照版, 澳門限號版, 都是我跟老農一起合作設計

當中澳門限號版(只 ...

睇真啲個機殼唔同, 國內版 or COPYCAT? 我係一間叫"一匹狼的发烧屋" 見到的.

我諗應該暫時都係Between 5500 and m9706, 對高清先生個app有興趣, 但係價錢差好遠, 網上又搵唔到太多資料

鑽石玩家

gamma 發表於 2022-11-2 19:16
睇真啲個機殼唔同, 國內版 or COPYCAT? 我係一間叫"一匹狼的发烧屋" 見到的.

我諗應該暫時都係Between 5 ...

一匹狼都是好朋友, 他負責國內銷售國內版,  澳門參照版需要經我同意才出貨(已完結, 他們好像還有幾台存貨, 我已立令不再生產)

高清先生介面近似oppo, 比較討好華麗, 但穩定性及外掛字幕功能實用性, BRB較好

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
gamma + 20 + 20 thx 師兄詳盡解釋.

查看全部評分

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鉑金玩家

一大堆垃圾砌成7.3.4

坊間留傳!放低三萬一借就無回頭

白鑽玩家

試睇全高清、4K畫質不錯但字幕搞極唔得,

已改同戲名SRT檔放入BDMW仍不成功, 邊位師兄可以指點吓?

另外請問固件版本: 20XRU-65-0131 屬於 O , P ,或 C 哪一個系統?

鉑金玩家

fatdog 發表於 2022-11-18 15:07

已改同戲名SRT檔放入BDMW仍不成功, 邊位師兄可以指點吓?

試下擺srt file上一層, 即係同Bluray folder同一層
Anthem AVM70, Ediscreation 5ch Amp EC-5, Ediscreation 7ch Amp EC-7, Oppo UDP-203, Zidoo Neo Alpha, Samsung S95C 65", Optoma D3+, FLR: JBL Studio 580, C: JBL Studio 520C, SLR: JBL Control X, TF/TR: Aud

黑鑽玩家

fatdog 發表於 2022-11-18 15:07

Nas?  Nfs?

黑鑽玩家

M9708 無改收貨 聲畫無投訴 cp 高到爆哂燈