設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 劉一舟

[香港影音玩樂展] 《公主與青蛙》The Princess and the Frog (美版實物P.1,港版P.2)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

今次又送番DVD呀?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今次又送番DVD呀?
劉一舟 發表於 2010-4-10 01:52

藍光影碟套裝包括:blu-ray 1 隻收錄高清原裝電影

dvd 1 隻收錄原裝電影

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

藍光影碟套裝包括:blu-ray 1 隻收錄高清原裝電影

dvd 1 隻收錄原裝電 ...
rboys 發表於 2010-4-10 15:35

Thanks rboys兄.....我知港版係1BD + 1DVD組合,我嘅意思係之前 "反斗奇兵系列" 等唔包DVD,今次又俾番隻DVD呀!!!

黃金玩家

洲立港版BD已上架,灣仔冧巴價$248!!!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

洲立港版BD已上架,灣仔冧巴價$248!!!
劉一舟 發表於 2010-4-20 14:33

Thank you 一舟兄,
    個人幾喜歡包埋隻 DVD,
    轉片落 PMP 方便o的~

黃金玩家

港版雙碟BLU-RAY (1BD + 1DVD) 規格與收錄:

BLU-RAY
容量:38.2GB
編碼:AVC
解像度:1080P
片長:97分27秒
螢幕比例:1.78:1橫壓
中英文選單
音效:英語DTS-HD MA5.1
         國語DD 5.1
         粵語DD 5.1
         韓語DD 5.1
字幕:英文 / 泰文 / 中文對照英文發音 (繁體) / 中文對照中文發音 (繁體) / 印尼文 / 馬拉文 / 韓文 / 中文對照英文發音 (簡體) / 中文對照中文發音 (簡體)    

特別收錄:(AVC / 1080P / 英語DD2.0 / 泰文、繁體中文、韓文、簡體中文字幕)
﹣刪剪片段5段 (11分43秒)
﹣讓動畫活起來3段 (8分8秒)
﹣影片製作旁白解說
﹣魔幻海灣:塑造一位公主 (22分11秒 / 1080i)
﹣回到手繪的動畫 (2分43秒)
﹣迪士尼傳奇 (2分31秒)
﹣迪士尼新一代公主 (2分51秒)
﹣公主和動畫師 (2分27秒)
﹣邪惡的反派 (1分46秒)
﹣重回動畫的音樂世界 (3分14秒)
﹣藝術畫廊
(A) 視效部門 (166幀)
(B) 角色設計6段 (110幀)
(C) 背景畫面 (17幀)
(D) 故事版藝術 (54幀)
﹣遊戲與活動:你看到什麼公主畫像

精采預告:(MPII / 1080P / 英語DD5.1 / 繁體中文、韓文、簡體中文字幕)
﹣《奇妙仙子:失落的寶藏》DVD/Blu-ray (1分3秒)
﹣《反斗奇兵1 & 2》Blu-ray (1分11秒)
﹣《飛天巨桃歷險記》DVD/Blu-ray (56秒 / AVC)
﹣《奇妙仙子:拯救精靈大作戰》DVD/Blu-ray (1分33秒)
﹣藍光光碟新推出 (1分鐘)
﹣《美女與野獸》鑽石珍藏版DVD/Blu-ray (1分37秒)
﹣敬請期待 (30秒)
﹣《反斗奇兵3》(1分51秒)

DVD
區碼:3,5區
容量:7.40GB
螢幕比例:1.78:1橫壓
正片:97分28秒
Bitrate : 7.5Mb/sec
中英文選單
音效:英語DD 5.1 (448kbps)
         國語DD 5.1 (384kbps)
         粵語DD 5.1 (384kbps)
字幕:中文對照英文發音 (繁體) / 中文對照中文發音 (繁體) / 印尼文 / 馬拉文

特別收錄:(英語DD2.0 / 繁體中文字幕)
﹣影片製作旁白解說 (英語DD1.0)
﹣刪剪片段5段 (11分47秒)
﹣遊戲與活動:你看到什麼公主畫像
﹣迪倫、寇爾史普洛茲:藍光光碟太酷了 (4分45秒 / 英語DD5.1)
﹣藍光光碟新推出 (1分鐘)  
﹣《美女與野獸》鑽石珍藏版DVD/Blu-ray (1分38秒 / 英國語DD2.0)
﹣敬請期待 (30秒)
﹣《反斗奇兵3》(1分51秒)
﹣迪士尼優質藍光 (1分3秒)
﹣《反斗奇兵1 & 2》Blu-ray (1分11秒)
﹣《飛天巨桃歷險記》DVD/Blu-ray (56秒)
﹣《奇妙仙子:拯救精靈大作戰》DVD/Blu-ray (1分33秒)

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

港版出左,有得諗啦

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

請問依隻好唔好睇呢?
唔知點解,我唔係太鐘意d公仔瑰面起角,即係
好似係埃及子個d 哈哈!

黃金玩家

請問依隻好唔好睇呢?
唔知點解,我唔係太鐘意d公仔瑰面起角,即係
好似係埃及子個d 哈哈! ...
Ken704 發表於 2010-4-22 10:44

我都唔鍾意起角面,但呢套好睇,而家睇得太多電腦動畫真係好悶,間唔中睇下手繪動畫平衡番未嘗不是一件開心事,而且一貫迪迪尼動畫片載歌載舞,我呢啲懷舊老餅啱晒!!!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都唔鍾意起角面,但呢套好睇,而家睇得太多電腦動畫真係好悶,間唔中睇下手繪動畫平衡番未嘗不是一件開 ...
劉一舟 發表於 2010-4-22 11:43

劉兄唔好話老餅, 個人喜好姐,
    我都覺得手繪動畫的感覺比較似番動畫...