設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[流行曲] 做咩信和10樓變成咁

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
事緣其實有成年未上過10樓睇二手碟, 尋日去到, 人唔同哂, 之前幾位做得野的姐姐唔見左, 換來一個可能有心找錯錢的收銀, 我買左隻碟$128, 我俾$500, 佢找$272, 放左錢喺枱面, 我一睇到, 我同佢講, 佢喺諗都無諗睇都無睇之下收返枱面啲錢, 同我講有人同佢講緊野, 所以分左心, 唔係有心, 但眼神閃閃縮縮, 總之感覺上佢係知道少左錢啦, 大家總之小心啲啦! 同埋間舖無左以前嗰種感覺, 放碟越來越亂, 無以前摷得咁過穏, 應該會再少啲去!

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 熱話 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100 + 100

查看全部評分

鉑金玩家

放心,好快會有打手蒲頭,呢類post我開過,d人會話你死無對証同抹黑,慳啖氣把啦師兄

呢度有個post叫"以後唔上信和13樓買CD碟"自己搵啦

1萬

白鑽玩家

老而不

我只可以話近年間鋪的氣氛有點古怪。 以前熱鬧,但家下是如上文,碟亂。 上次聖誕前去仲見有些找碟的人的動作都鬼鬼地, 唔知佢地做乜。
我去老銅的那家正常好多

1萬

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

買2手CD最好去日本,PHILIPS的正價日本版(例如我這張)2手價大約50香港元
一些經常去日本的朋友更大量掃貨,因為日本的2手CD抵買.......

本帖可能會有更多會員優先看的內容

x

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ernietse + 50 + 50 time for you to go Japan trip, air Macau

查看全部評分

銀級玩家

人工奀兼無前途,做唔長好正常吧!十樓除左特區外我喜歡去水哥度買二手碟!

中間個兩間從未幫襯過,亦好少入去

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

以前個阿姐唔見左,好似碟放多左。
日版,德版都係留返係外國先買,1半價錢都唔駛。
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

銀級玩家

唔明佢點標價。大路野$38, $48, 揾阿水買。依家好少冷門好嘢。

1萬

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

信和我未去過,但日前經過奶路臣街的地下商埸,經過間有二手CD/黑膠賣的鋪
價錢幾貴下,而且無乜精品.............

鉑金玩家

近年少去左,幫襯最多係地庫舖時期(剛開始聽古典),日日放工都要去尋吓寶先安樂。糖街都有幫襯。二手舖嚟講,價格算平(炒碟另計,我都少買),有時都執到啲冷門平嘢。

$148 一套Vlado Perlemuter 蕭邦,Stravinsky boxset 唔使$200,其實算抵。

利申: 我唔係打手^^

x

評分

ernietse + 50 + 50 nice clean crystal shinny wooden floor

查看全部評分

銀級玩家

其實我都唔鍾意二手碟,但無意上去望望,發現唔少心頭好,又平又干淨的,又難買到的,所以現在成日去了,雖然係有些員工少少寸口。
克勤港樂LIVE K2HD 2CD (Number Edition) - $148 (市面冇)
S.E.N.S的休之時間,日版 - $98 (有間二手買$198)
Secret Garden K2HD  (Number Edition) - $98 (市面冇)
BELAFONTE at Carnegie Hall 24K Gold AMCD (全新 Number Edition) - $98 (市面冇)
Kenny G Breathless 4N Silver AMCD (全新 Number Edition) - $98 (市面冇)
GETZ / GILBERTO SACD - $128
Salute 盧冠廷,劉美君,李安琪 SACD - $128 - (市面冇,有普通版全新 $680)
也有好多環球SACD Boxset,如彭羚,盧冠廷,Alan Tam,Sam,鄧麗君等等,出面唔散買,佢地有二手有全新,只買$128
我也執到Alan的 我的生命我的愛,愛念,世外桃源,鄧麗君的初次嚐到寂寞,全部有number,出面節拍有散買都會好貴!
其實環球有好多其他產品如K2HD, Abbey Road CD佢地都有買,仲全新的。只係$88
最開心執到葉蒨文隻精選十三首AMCD,出面全新抄價$680,現在入手,好新淨,只係$138。
所以我現在都常去尋寶,不過樓主提醒後,以後比錢時會小心啲!

x

評分

ernietse + 50 + 50 nice cute bed sheet

查看全部評分