設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hohodog900

[討論] 又嚟膽粗粗……之……死咗都可以借屍還魂嘅黑技術

鑽石玩家

小骨是前O 203第一批用家...越用越不爽...放走了

C係基於O上再改變左D特性, 聲音無咁炒操, 好聽D(純個人感覺分享)

P也是聲音上比O好(純個人感覺分享)

所以話合子最終會選用C或P

但由於硬件同原機不同, 最終結果係點?

反正會有十幾台係手(搵3個朋友)..刷3個不同FW, 會即場ABC比較
如果出來效果理想...相信短期內依件玩具會是file player 的終極

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

fishbone8822 發表於 2018-12-29 14:55
小骨是前O 203第一批用家...越用越不爽...放走了

C係基於O上再改變左D特性, 聲音無咁炒操, 好聽D(純個人 ...

其實我都喺當佢玩具咁玩,見有啲咁嘅嘢,買嚟過癮下!

鑽石玩家

hohodog900 發表於 2018-12-29 17:12
其實我都喺當佢玩具咁玩,見有啲咁嘅嘢,買嚟過癮下!

除了Panasonic外,市面4K UHD Player 機乎都是MTK8581 晶片方案 (數碼部份)

所以理論上軟件係可以互通, 好似國內有人用Sony X700/ X800機芯 但run Oppo FW

又有人用Oppo 203 run Pioneer LX500 fw

所以這件合子很有意思, 同時食三家...那可以在一個相同硬件的條件下用不同廠的FW...

來比較各家fw 出來的分野, 影像上, 聲音上的差別, 很好玩的題材

小骨也會同時找來Oppo 203/205, Pioneer LX500/800 及一部Panasonic 9000(假想敵) 跟合子比較, 玩盡佢

到時我分享結果給你

評分

參與人數 3威望 +26 金錢 +27 收起 理由
5張叔 + 6 + 7
臭鼬鼠 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
hohodog900 + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

fishbone8822 發表於 2018-12-29 19:20
除了Panasonic外,市面4K UHD Player 機乎都是MTK8581 晶片方案 (數碼部份)

所以理論上軟件係可以互通,  ...

用sony x700刷oppo固件嘅都係同一人

鑽石玩家

揭曉……同骨兄吹咗幾回,都穿晒橋啦……無錯,喺一部行OPPO FW嘅播放器。
初步開嚟睇同我部205差好遠,同203未比試,因為未有時間,得閒啲同等埋隻綫性牛番咗先再試。(跟機隻牛好雞)
佢個FW喺俄仔60JB版,DV試咗,支援Sony Z9D的,另外……唔知佢有冇比錢俄仔,所以我冇播Lan綫,費事比“普京”check到。
其實我都想拆開睇下裏面喺乜料,但奈何佢好似黐實曬,唔比你拆,要拆就真喺有機會裝唔番,唔知骨兄有冇多啲拆骨相呢?

評分

參與人數 1威望 +200 金錢 +200 收起 理由
小瑟 + 200 + 200 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鑽石玩家

hohodog900 發表於 2018-12-30 11:30
揭曉……同骨兄吹咗幾回,都穿晒橋啦……無錯,喺一部行OPPO FW嘅播放器。
初步開嚟睇同我部205差好遠,同2 ...

可插LAN, 預左你用NAS, 只要把自動升級功能轉提示

拆開睇你會唔開心...簡單陽春.....好空虛

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

hohodog900 發表於 2018-12-30 11:30
初步開嚟睇同我部205差好遠,同2 ...

個203越獄係佢同俄羅斯買嘅中國特別版。master key係佢度,俄羅斯唔會理,唔駛驚。

鑽石玩家

kelvinsin 發表於 2018-12-30 14:37
個203越獄係佢同俄羅斯買嘅中國特別版。master key係佢度,俄羅斯唔會理,唔駛驚。 ...

咁即喺所有佢搞嘅機嘅mac no.都喺一樣?
咁都喺唔插安全啲!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

hohodog900 發表於 2018-12-31 10:34
咁即喺所有佢搞嘅機嘅mac no.都喺一樣?
咁都喺唔插安全啲!

註冊機同master key係佢手上。同key嘅係刷免費版的朋友,唔係佢。另一個說法佢就係俄羅斯越獄的擁有人。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching 請問有冇Link?