設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] Cheap Cheap新手問McIntosh

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

價錢差不多的兩個組合
1. MA7000
2. C22 + MC275 Gordon Gow Commemorative Edition

如果要埋黎做AV後級, 組合2好似方便D, 因為AV Amp可獨立駁隻後級
(不過我唔知MC275有沒有兩組或以上的輸入)
但係MC275 Commemorative Edition是否比原版的MC275衰聲很多?
價錢相差多遠? C22 / C24係咪又係完全唔同級數?

MA7000雖有獨立後級輸入, 但都係沒有AV Bypass
無理由聽歌就裝jumper,
睇戲就remove jumper再插條線落去咁煩
但如果AV Amp直出MA7000前級輸入就變左兩份前級

我知道影音分家最好但係間房無位...
而且係因為覺得而家對喇叭齋用黎玩AV好似浪費左
先考慮買2 Ch AMP

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實我唔介意睇戲時扭番個volume
但AV Amp再出合併Amp會變左兩個前級,
咁樣好似唔係咁好

進階玩家

kachow 兄,

請問如果全膽前後,最cheap budget大約價位多小....
有冇形號可參考(冇錢買都可以流下口水)...

星星專家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

C22 + MC275 與 MA7000 跟本不是同一級別

進階玩家

kachow 兄,

多謝多謝!如果一部機有六到八個膽要換,噤米份雙糧都冇左。
因為我係新仔,所認希望ching 可以多多指教,例如除左影音鋪外, 有什麼方法,途徑可以比較到兩者的分別。有時D sale屎講野末必可以盡信,再加上我古D sale屎都吾會因為我想比較石膽分別就會搬D架生比我隋便試。
其實post76有冇D交流會或其他途徑可以感受及了解自己D要求。(係米有D痴人說夢話)

鉑金玩家

請問各位師兄, Gryphon Diablo 和 MA7000 聲底相比有什麼分別? 請問Gryphon Diablo 邊度有得試聽?

進階玩家

7# kachow

謹記kachow兄教誨.

試試到美x華走走