設為首頁收藏本站76Youtube 頻道

Post76影音玩樂

搜索
查看: 1527|回復: 28

[討論] 2018我最喜愛電影

6萬

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

未睇完, 暫時好喜歡有以下5套:
- 1987:逆權公民
- 屍殺片場
- 人肉搜尋
- 星光奇遇结良緣
- lsles of Dogs

唔知大家有乜心水?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?成為會員

x

1萬

46萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76-FC 黑鑽石勲章76-FC 綠翡翠勲章

無港產片打動得到樓主

6萬

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alleelarry 發表於 2018-12-6 00:16
無港產片打動得到樓主

其實我每年自己會選10套最愛, 因未到12月尾, 只選定5套我必然之選, 其實我好鍾意"非同凡響", 對"逆向誘拐"表欣賞, "红海行動"動作場面直頭勁爆宇宙, 我會再update個list

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

1萬

46萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76-FC 黑鑽石勲章76-FC 綠翡翠勲章

Chubill 發表於 2018-12-6 13:49
其實我每年自己會選10套最愛, 因未到12月尾, 只選定5套我必然之選, 其實我好鍾意"非同凡響", 對"逆向誘拐 ...

《1987:逆權公民》同埋《屍殺片場》有睇,的確係好電影
Gundam Theatre (3rd Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901, 4K Player: UDP-LX800
Speaker: JBL(Studio 590, LS-Center, Control-X, E150P) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition)

14萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

無雙是今年最好的華語片了, 紅海行動, 只計拍攝, 動作場面就冇話可說啦.
日本, 最近的陽光姊妹淘也不錯, 但個人實在不喜歡小室哲哉, 所以還是屍殺片場吧.
其他亞洲片, 韓, 印度的也睇唔多, 加今年未有太出色的, 就不提了. 與神同行? 只能講2的娛樂性, 故事完整性比1好.
西片是戰雲密報, 黑暗時刻, 其次動作片的話, MILE 22也不錯.
等運到

6萬

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mike384 發表於 2018-12-6 15:54
無雙是今年最好的華語片了, 紅海行動, 只計拍攝, 動作場面就冇話可說啦.
日本, 最近的陽光姊妹淘也不錯, 但 ...

"戦雲密報"同"黑暗時代"都係劇力萬鈞既好drama片; 另類少少既题材我會選"LadyBird", "A Fantastic Woman 神奇女郎", 音樂片就Lady Gaga果套"A Star is Born", queen果套未睇, 過2日會睇

14萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

Chubill 發表於 2018-12-6 19:49
"戦雲密報"同"黑暗時代"都係劇力萬鈞既好drama片; 另類少少既题材我會選"LadyBird", "A Fantastic Woman  ...

我倒轉, 只睇了queen個套, 冇辦法, 活在那年代的人總是對個陣的野有點兒偏心, 加上queen又真是太正.
至於gaga個套, 雖然冇去睇, 但有買隻ost, 相當唔錯.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10
Hugo Fok + 10 + 10 認同

查看全部評分

等運到

1萬

22萬

黑鑽玩家

76 精選榮譽會員勲章76 榮譽VIP勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽影音勲章76-FC 黑鑽石勲章

《芳華》

《屍殺片場》

《廣告牌殺人事件》

《祖孽》

《職業特工隊:叛逆之謎》

《我不是藥神》

《逆流大叔》

《無雙》

《黑暗對峙》

《波希米亞狂想曲:搖滾傳說》

6萬

黃金玩家