設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 2018我最喜愛電影

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

未睇完, 暫時好喜歡有以下5套:
- 1987:逆權公民
- 屍殺片場
- 人肉搜尋
- 星光奇遇结良緣
- lsles of Dogs

唔知大家有乜心水?

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

無港產片打動得到樓主

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

alleelarry 發表於 2018-12-6 00:16
無港產片打動得到樓主

其實我每年自己會選10套最愛, 因未到12月尾, 只選定5套我必然之選, 其實我好鍾意"非同凡響", 對"逆向誘拐"表欣賞, "红海行動"動作場面直頭勁爆宇宙, 我會再update個list

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Chubill 發表於 2018-12-6 13:49
其實我每年自己會選10套最愛, 因未到12月尾, 只選定5套我必然之選, 其實我好鍾意"非同凡響", 對"逆向誘拐 ...

《1987:逆權公民》同埋《屍殺片場》有睇,的確係好電影
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

無雙是今年最好的華語片了, 紅海行動, 只計拍攝, 動作場面就冇話可說啦.
日本, 最近的陽光姊妹淘也不錯, 但個人實在不喜歡小室哲哉, 所以還是屍殺片場吧.
其他亞洲片, 韓, 印度的也睇唔多, 加今年未有太出色的, 就不提了. 與神同行? 只能講2的娛樂性, 故事完整性比1好.
西片是戰雲密報, 黑暗時刻, 其次動作片的話, MILE 22也不錯.
等運到

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

mike384 發表於 2018-12-6 15:54
無雙是今年最好的華語片了, 紅海行動, 只計拍攝, 動作場面就冇話可說啦.
日本, 最近的陽光姊妹淘也不錯, 但 ...

"戦雲密報"同"黑暗時代"都係劇力萬鈞既好drama片; 另類少少既题材我會選"LadyBird", "A Fantastic Woman 神奇女郎", 音樂片就Lady Gaga果套"A Star is Born", queen果套未睇, 過2日會睇

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

Chubill 發表於 2018-12-6 19:49
"戦雲密報"同"黑暗時代"都係劇力萬鈞既好drama片; 另類少少既题材我會選"LadyBird", "A Fantastic Woman  ...

我倒轉, 只睇了queen個套, 冇辦法, 活在那年代的人總是對個陣的野有點兒偏心, 加上queen又真是太正.
至於gaga個套, 雖然冇去睇, 但有買隻ost, 相當唔錯.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10
Hugo Fok + 10 + 10 認同

查看全部評分

等運到

1萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

《芳華》

《屍殺片場》

《廣告牌殺人事件》

《祖孽》

《職業特工隊:叛逆之謎》

《我不是藥神》

《逆流大叔》

《無雙》

《黑暗對峙》

《波希米亞狂想曲:搖滾傳說》

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章