設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: mafai2000

[高清播放器] 預告一下... my 1st HTPC~

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

反而好想知會買乜硬件~~會唔會等3月時左右出的gf100(有3d bluray硬解功能)?
cchhll01 發表於 2010-1-13 02:12

暫時淨係買左case, 俾d意見~ thanks.

Case        SilverStone GD01S-MXR
M/B        GIGABYTE GA-P55A-UD3 P55,SATA3,DDR-III M/B
CPU        Intel Core i5 750 (2.66GHz) CPU/8M [Socket 1156] BOX 盒裝 [VT]
RAM        Corsair XMS3 CMX4GX3M2A1600C9 DDR3 1600 4G Kit (2Gx2)
PS        Cooler Master SPM600 Silent Pro 600W 80Plus 火牛
Display        Sapphire藍寶石 Vapor-X HD5750 PCI-E 1GB DDR5
HDD        WD Caviar Green 1TB 10EARS SATA II/64MB HDD
BD-Rom        Liteon iHES-106 6x Blu-ray Combo DVD Writer
mafai
平有平玩, 貴有貴玩, 最緊要有得玩~

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔知師兄買左幾多錢呢?
ubco 發表於 2010-1-13 09:58

上面條link, 裡面有價錢的~
mafai

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

9# mafai2000

我跟你唔同款架喎, 我隻係中間display panel!

This one:
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

11# mafai2000

買得好, 趕到出SATA3, 我就出早左少少, 買左Asus P7P55D PRO, display card買Vipor X呢隻絕對明智之選啦!
Amplifier: Yamaha RX-Z7; Speaker: Dali Ikon6, Ikon Vokal 2, Ikon Onwall; Projector: Sanyo Z3000; Subwoofer: Velodyne Ultra1200; Blu-ray player: PS3 Slim

銀級玩家

睇下你個case裝唔裝到5770, 個人覺得差少少錢, 性價比更高, 打機都好D!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

SilverStone

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

9# mafai2000

我跟你唔同款架喎, 我隻係中間display panel!

This one:

ewartuen 發表於 2010-1-13 10:09

Oh~ 我誤會左添~ :p
呢部我尋晚都係舖頭見到實物, 外型成部擴音機咁, 好型呀~~
mafai

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

11# mafai2000

買得好, 趕到出SATA3, 我就出早左少少, 買左Asus P7P55D PRO, display card買Vipor X呢隻絕對明智之選啦!
ewartuen 發表於 2010-1-13 10:11

揀呢塊板, 就係因為佢有 SATA3, USB 3.0, USB 3X 電~ :p
mafai

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

睇下你個case裝唔裝到5770, 個人覺得差少少錢, 性價比更高, 打機都好D!
ewartuen 發表於 2010-1-13 10:18

我都有考慮過 5750 / 5770, 諗住自己唔打機, 所以買張最底型號炸~
不過, 5770 用黎轉片一定快過5750 啦~ 再諗諗先~ thanks for your comment.
mafai

銀級玩家

19# mafai2000

初時買左5770,點知頂哂cable, 唯有用5750!