設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: yeung992001

[喇叭組合] 終於都atmos - svs prime elevation

星級玩家

我離電視梳化後牆是九呎.   天花 2.1米, 減一呎是燈槽,

喇叭線- 本身電視牆身後面有預喉入喇叭線上燈槽, 就咁掟上燈槽

RE:其實呢對嘢同書架差不多,最低有55Hz,聲音應該幾厚
對呀, autocal 時, detect 到佢 crossover set 60Hz.  所以atmos 對我黎講好夠做. 反正我都會set 返crossover 做 80Hz

黃金玩家

yeung992001 發表於 2018-11-22 13:45
我離電視梳化後牆是九呎.   天花 2.1米, 減一呎是燈槽,

喇叭線- 本身電視牆身後面有預喉入喇叭線上燈槽, ...

你有9尺正好多????

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Yeung C Hing, 你好
剛上Amazon 想訂svs prime atmos 喇叭,一對
價錢US $399+$40.9運費,但要加埋US$98
tax free,想請問你是否一樣要另外加税呢?
因為覺得加埋税都幾貴吓,現正考慮中,唔該曬。??

星級玩家

不用給稅的 有間hippxxx, 直接寄香港

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Yeung C hing,
唔該曬,原來地址寫咗中國香港,便要收稅的,
我試吓在地址更改為香港,便無需要俾税了,
剛剛成功訂咗一對喇叭了,預計12月10至13號
送到我家,試用完OK的話再訂多一對給後置用,再次謝謝你的好介紹,thanks!?????

星級玩家

carver 發表於 2018-11-27 06:21

如果, 你是要裝天花倒釣, 你可以先email 去 offical website ,
問佢拎個 ceiling mount kit,  唔洗錢, 佢連問都冇問我拎serial number.  就寄左兩對俾我.
用黎lock 住個喇叭用 . 唔俾佢滑出黎.

這是我後置的天空聲裝法. 暫時這先這方向.  
試了睇 "極悍巨鯊The Meg" 後面 鯊魚撞埋船身, 低頻算好好,  純粹由喇叭出聲, 因為我個woofer 已經冇左( 等緊換"地震牌") ,

WhatsApp Image 2018-11-27 at 4.08.46 PM.jpeg

ceiling mount kit
WhatsApp Image 2018-11-27 at 4.08.45 PM.jpeg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
carver + 10 + 10 十分有用的資料

查看全部評分

星級玩家

carver 發表於 2018-11-27 06:21

12 - 14 日就會到, 會比起amazon 標的日期早到, 預時間收貨.

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

唔該曬,遲啲試吓攞唔攞到免費ceiling mount ,再請教你,多謝你的提點。。???????

黃金玩家

76-FC 黑鑽石勲章

我都等10吋大地震有貨通知,依家用sunfire12吋太勁,上星期在音响玩樂展買咗Denon AVCX6500H,等待送貨,所以至訂對svs atmos 天花喇叭,唔該曬。???

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching 後面個喇叭同前面喇叭擺方向不一樣,是否試過音效,這樣是最好?