設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DickLai@G

[4K/8K電視] HDMI 拖手神器 - HDFury Integral2

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nippon 發表於 2018-11-1 17:46
有一個方法希望幫到大家!一般av amp output 1+2輸出都會受互相影響,尤其是兩個輸出解像度不一樣!而且 ...

師兄這建議絕對正確
這個exactly 是天龍有的選項,其他牌子未用過唔識
我用部anthem 是冇的,慘

不過下下要轉setting 都係煩,同拔hdmi差唔多煩

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MingSir 發表於 2018-11-1 08:29
"...而家vertex 賣$299 integral 2 賣$249..."

美金價, Amazon 有, 香港就唔知 !

Global shipping , 在主網站有賣,可送香港
DHL 兩日到手

Amazon 賣的是用US plug , 主站賣有UK plug 選項啱香港
不過其實都係普通USB插,最緊要有5V 2.5A output

是美金價,我買的是台灣出貨,可能佢廠係台灣

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

DickLai@G 發表於 2018-11-1 20:35
師兄這建議絕對正確
這個exactly 是天龍有的選項,其他牌子未用過唔識
我用部anthem 是冇的,慘

我用yamaha ,係remote 有hdmi output 選項,按一吓就攪掂,一定比拔線方便和安全!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nippon 發表於 2018-11-1 20:40
我用yamaha ,係remote 有hdmi output 選項,按一吓就攪掂,一定比拔線方便和安全! ...

咁樣好正喎!
同意其實好少好少機會要相輸出
我都建議anthem俾用家自選output, 但佢地話做唔到,唔明

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

這問題真係好值得買機時既一個參考價值!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

DickLai@G 發表於 2018-11-1 17:09
冇十足都九成九
如果大家明白所謂嘅HDMI handshaking 係乜,就知道呢隻嘢嘅強大之處 ...

如果 XMAS 特價就即買~~~~~
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我部amp只用monitor1 output 去投影機,
每當轉換唔同input訊源,
都會不定時出現黑畫面,
認真煩惱!
玩HiFi或比HiFi玩,
要有自已一"套"!!!

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

on99no 發表於 2018-11-4 14:13
我部amp只用monitor1 output 去投影機,
每當轉換唔同input訊源,
都會不定時出現黑畫面,

師兄呢個似乎唔係拖手問題
只係投影機本身要轉換解像度時的待機時間
唔知其他投影係咪咁,我自己部optoma 都係會黑幾秒鐘
例如1080轉4k , 甚至SDR 轉HDR 時都會
我以為係正常現像添

最緊要佢出到畫面,啱解像,等多兩秒我又冇乜所謂呢

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

DickLai@G 發表於 2018-11-4 14:44
師兄呢個似乎唔係拖手問題
只係投影機本身要轉換解像度時的待機時間
唔知其他投影係咪咁,我自己部optoma ...

我的狀況係黑畫面後,不會有番影像!
需要息機再開或去無訊號的input位置再去黑畫面的位置後才回覆!

真是不勝唏噓!
玩HiFi或比HiFi玩,
要有自已一"套"!!!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nippon 發表於 2018-11-1 20:40
我用yamaha ,係remote 有hdmi output 選項,按一吓就攪掂,一定比拔線方便和安全! ...

請問c兄部y記什麼形号,我部y記好像冇喱個功能?