設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: FaiWong@FB

[DAP播放器] 現在買黑磚是否太遲

黃金玩家

ArryChiu1@G 發表於 2018-10-24 12:01
其實睇你鍾意咩聲底?
SE100 而家個價我就覺得好扺
剛剛新 firmware 我覺得 AK 味又重返D ...

可能最後選se100 雖然貴過Sony  唔少(貴$4800)。。個通透度。分離度比較高。音場okay. 有Moov !  Sony 比較轟。有力。動態高!但沒有se100個 光滑 靚(ling) 既感覺。我都係唔sure. 但想信出去試係試唔到長時間聽的感覺。要沖一部。我諗se100

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
audia + 10 + 10 sony傳統都好爆得

查看全部評分

黃金玩家

自定義頭銜

vicky907 發表於 2018-10-24 16:11
已pm, 我都試左,部機好輕巧仲輕過1000m,行ESS9038Pro spec 同se100有D相似,呢部PL分析力都相當唔錯但冇44 ...

PL 同 SE100 真係好似,當然佢大力好多,拳拳到骨,唔講以為聽緊國磚,但背負著PS 既名聲,又少左一份線條美,高音都未去得盡,希望一個月後開左聲會有進步。

黃金玩家

自定義頭銜

LawrenceKo@G 發表於 2018-11-3 07:33
我也聽過黑磚同金磚,口黑磚性价比很高。入入手吧!

金同黑其實都幾大分別,認真聽耐少少先決定啦

評分

Prince168 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

FaiWong@FB 發表於 2018-11-3 12:04
可能最後選se100 雖然貴過Sony  唔少(貴$4800)。。個通透度。分離度比較高。音場okay. 有Moov !  Sony 比 ...

最後買左Sony ....因為可能覺得se100 太清。好似唔夠力多出來5000換了線大加耳機。感覺好抵。 Blue tooth 用moov onkyo app 冇問題。Sony 個4.4好實正

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
PV3638 + 10 + 10
audia + 10 + 10

查看全部評分

專業玩家

我等新旗艦了,一步到位,用三、四年

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

DarrenChan@FB 發表於 2018-11-8 22:25
我等新旗艦了,一步到位,用三、四年

Sony部巨磚嗎?

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

據說大法明年會出新DAP

黃金玩家

希望個OS做好啲 ! 對得住個品牌價錢

鉑金玩家

我覺得個os好好了,部磚入廠後用了一段時間lotoo,感覺大法的寫得好好多?

評分

FaiWong@FB + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

wadeejp 發表於 2018-11-10 14:26
我覺得個os好好了,部磚入廠後用了一段時間lotoo,感覺大法的寫得好好多? ...

大法諗法好長遠兩年後先更新bluetooth比人用來做amp ,咁用。玩家好開心。沒有比人放棄。咁大間公司只出兩個 Signature model.賣多d 。部機零件成本都好高。唔用機海戰術去搵錢。日本人比較長遠。穩陣。如果要整。仲有零件。如果出太多model.間公司唔可能每個model 都有零件。