設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: buncc

最正都係部國產大電視

星級玩家

其實幾年前我帶埋D器材移民到深圳住了, 部康佳是我係深圳國美買的, 全機保養三年, 加多幾百蚊延長至5年. 論畫質, 睇DVD真係好正, 對比不比日系機差, 但最唔好係回來睇了3天就發現有一點死點, 國家品質標準52"有9點死 ...
buncc 發表於 2010-1-10 13:24

真係抵食夾大件!

進階玩家

屏幕尺寸:        52吋
解像度:        1920 x 1080
iDTV:        否
對比度:        60000:1
亮度:        500cd/㎡
反應時間:        6.5ms

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

其實呢部電視係香港直銷中心都可以買到, 型號為LC52DT08DC, 不過要賣HKD12,800, 在大陸買可以同佢講發貨到香港, 但唔知點保養? 電視入口香港是不打稅的.

如要看質量可去直銷中心睇下 http://www.dsc.hk/ ...
buncc 發表於 2010-1-11 19:29

大陸買同香港差五千銀喎..........五千銀可以買好多野玩囉喎

咁請問發貨到香港另加幾多銀呢?重有無更大嘅呎吋呢?

星級玩家

大陸買同香港差五千銀喎..........五千銀可以買好多野玩囉喎

peter99 發表於 2010-1-11 21:55

52"都好夠睇啦,再大D我相信畫面唔會好得去邊

進階玩家

peter99 發表於 2010-1-11 21:55

真係要問吓點發貨幾多錢, 更大當然有, 我見過部60" SHARP都係賣RMB24,500!!! 一樣係日本屏, 但在南京裝機.

大陸廠的機大約都只賣RMB110~130/寸, 自己計吓就知香港D機有幾貴啦.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

52" , 哩個價抵玩
平平地買比父母做孝子都抵

進階玩家

真係好耐無都去行HIFI店, 昨天去了旺角友誠行下, 想買條超底音線, 我發覺D平價線沒有什麼牌子選擇, 大多數都係大陸OEM廠做, 自己改個英文名, 又話係外國線, 其實全都係國產開發及製造! 最後都係用左幾舊水買了條AUDIOQUEST 雖然都係大陸做, 但起碼都聽過呢個品牌!

之後去留意下D AV amp同喇叭, 嘩! 個D AMP真係平過我十年玩機個時, 幾差野, 什麼FUNCTION都有, 真係有D衝動想換機, 唔洗再用部 DENON 1802! 但個D喇叭真係好貴, 細細對唔知MUD春都要上萬, 真係覺得好貴, 我記得已前TANNOY "愛丁堡" 級數的喇叭都係4萬左右, MISSION的坐地都係幾千,仲有好多經典的JBL選擇! 可能我真的落後了又或許是我真的好窮!!!!

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

康佳52"大電視

星級玩家

JBL用黎睇戲一流,

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

4425 + Ess 用黎睇演唱會一流...

睇戲就要多2部 power-amp