設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Jazz & Classical] 介紹俾你~池袋Jazz&Coffee OWLジャズ喫茶店

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

我貴司兄介紹俾所有喜歡JAZZ的朋友
呢一間非常好的喫茶店, 大家如果去東京掃碟既. 行到累啦.
可以去呢間不錯的Jazz&Coffee OWLジャズ喫茶店Cafe店.

佢個名叫做 ~ Jazz&Coffee OWL のブログジャズ喫茶
地點是 :  東京都~ 豊島区   東池袋  1-28-1  タクトT.Oビル グローリア初穂池袋 2F
定休日 :  土曜日・第3日曜日  ( 星期四休息 , 每月第3個星期的星期日休息)
營業時間 :  [月~金] 12:00~8:30   [日・祝]  12:00~8:30

JR山手線【池袋駅】東口徒歩7分, 即是行去sunshine city果邊條路既旁邊就係架啦, 唔難搵.
即係book off池袋旗艦店既附近.

介紹店主先生  ~ Jazz喫茶 OWL ,  店主叫做.......... 大柴  です。 (大柴先生),   
教你讀佢個名, 等你下識得叫人.........おおしば ,  OSHIBA SAN.  (拼音係~ ALL+SEE+爸)  SAN  

{:9_425:}  以下就是店主開店格言 ~  大慨內容是說他開店目的是為了跟大家交流JAZZ文化.........
Jazzとコーヒーが好きなので  
賑やかなサンシャイン通りのTokyu Hands裏手に
くつろぎの空間を用意しました。
レコードとコーヒーをご用意してお待ちしております。

進入店入~你就會感受到店主大柴先生對Jazz既熱情, 你會見到周圍都係店主既收藏品. CD, 黑膠碟., 各樣各樣.
只要你喜歡. 你也可以叫佢播俾你聽下. 店主會好熱情咁介紹俾你聽.

其實佢唔單止係Cafe, 除左可以飲杯Coffe之外, 主要係以輕食為主, 三文治, 意粉. 我就點左個意粉食, 都唔錯.
佢價錢唔貴. 同出面一般cafe都係差不多價錢. 而且. . 任你坐. 所以~要晌佢度消磨一個下午時間都真係好寫意下架, 可惜我要繼續博殺去買碟啦. 因為池袋都幾多碟鋪架. 所以都唔可以坐咁耐.

雖然我唔係好聽Jazz, 重要衰到拎隻自已買既paula abdul去佢度聽,
不過店主完全唔介紹, 還介紹我聽佢既至愛.

這家店我誠意推薦俾(お薦め)阿.....老VIN , 希望下次有機會同佢去飲杯咖啡,
嘆個HighTea, 再同個老闆阿大柴先生吹下水,
佢英文都Talk得下架, 唔駛驚雞同鴨講. 希望大家鍾意.  

評分

參與人數 4威望 +100 金錢 +100 收起 理由
kh22 + 20 + 20 用家心得極具參考價值
CDROMRW + 50 + 50 正到爆,不過有人食煙就回頭啦!.
Msuper + 20 + 20 又有巧野介绍啦,幾時唔貼人家照片改貼你呢.
cwyip + 10 + 10 Thanks 下次要去試下

查看全部評分