設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] 2018年9月份內收到幾個紙箱~!

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

一直好想換4K hdr電視, 無奈我部Sony 46HX900用左7年幾都仲操作良好全無問題一樣咁正, 果然係一代旗艦級電視!佢唔壞我真係搵唔到理由換新機.....終於都搵到個識貨既朋友接手拿走佢, 幫佢搵到頭好主人家,真係好開心~!
好啦! 送舊迎新,今個9月份,終於可以出手~! 部一早睇中左既Sony 49X9000F終於都有著落~! 我終於都可以擁有恨左多年既4K hdr電視~! 仲有埋dolby vision添~! 睇Netflix試睇有齊4K + dolby vision + dolby atmos既Lost in space, 真係無法相信美劇既視聽效果可以高到呢個水準....

唔只我好中意呢部新機, 連我兩個女都好中意~!
my x9000f box.jpg

對於49X9000F既表現,暫時無論係打機定睇戲方面我都好滿意~!

順便換埋個power block...IsoTek EVO3 Sirius入手~!
my isotek sirius.jpg

我部新TV有4K hdr, 咁我部PS4當然都要升級上埋4K hdr先襯得起咁正既電視....PS4 Pro入手~! 咁部舊PS4從此可以搬入房玩了~!
my ps4pro.jpg

但我用49X9000F + Apple TV 4K試睇有齊4K dolby vision + dolby atmos既戲,先發現我部只係用左3年既Onkyo RZ800原來未support dolby vision pass-through...變左dolby vision/atmos效果只能二選一.....睇來遲d我又要升級AV amp啦....仲有我既bd player LX88日後也要升級換成4K bd player LX800, 睇來有排食樹皮了....

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
malingshe + 10 + 10 恭喜Ching!
DickLai@G + 10 + 10 正到爆
志緯 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
MansonChau@G + 10 + 10 正到爆

查看全部評分

Sony49X9000F YamahaA3080+AccuphaseE480
PioneerUDP-LX800 LuminT2 AppleTV4K ZidooX20
RegaP3 LS603 TQBlackXLR VoodooVisionPower
KEFR3+FD II 24”+R200C+R100+R8a+R50
SVSSB4000+RelT9 ISO-8MiniSubAxis

銀級玩家

76-FC 黑鑽石勲章

Ching, 請問幾多錢?邊度買?PM唔該

鉑金玩家

MansonChau@G 發表於 2018-9-30 17:50
Ching, 請問幾多錢?邊度買?PM唔該

Pmed, please check~
Sony49X9000F YamahaA3080+AccuphaseE480
PioneerUDP-LX800 LuminT2 AppleTV4K ZidooX20
RegaP3 LS603 TQBlackXLR VoodooVisionPower
KEFR3+FD II 24”+R200C+R100+R8a+R50
SVSSB4000+RelT9 ISO-8MiniSubAxis

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜曬ching,我本身部ps4都係無hdr,又吾係成日打,放左佢買個部又好似吾抵咁,ching 2部會吾會打吾曬..哈哈

鉑金玩家

taianna 發表於 2018-10-5 10:19
恭喜曬ching,我本身部ps4都係無hdr,又吾係成日打,放左佢買個部又好似吾抵咁,ching 2部會吾會打吾曬..哈哈 ...

多謝師兄! 唔會呀,我老婆有時要追劇,咁我未入房打囉!