設為首頁收藏本站76Youtube 頻道

Post76影音玩樂

搜索
樓主: nightscrawler

[DAP播放器] Lotoo Paw Gold Touch

1萬

星級玩家

ip_csl 發表於 2018-9-30 09:10
師兄請問配3dd-ti效果如何? 因本人先前都入了手3dd-ti,但配金磚有推不起感覺!

我只有以前舊款的3DD (不是ti版本), 以我經驗3DD 比IE800 要大食得多呢, 不過呢, 配上PGT可算是收放自如, 即使是3.5mm 亦沒有任可推不起的感覺.

過去我也用過Hifi et 的MA9加平衡卡推3DD, 也是很輕鬆的, 坦白說以一般簱艦國磚的推力, 很難想像會有什麼耳塞推不起.
Accustic Arts Drive I, PreAmp, Amp II; Orpheus Dac One SE; PMC OB1; Rudistor 030AE; Lotoo Paw Gold Touch; HiFi ET MA9; Sennheiser HD800; Rhines Stage 5; UM 3DD

3萬

銀級玩家

choisan 發表於 2018-9-30 12:00
don't ask, just buy. RMB16xxx

請問可否PM那裡有¥16×××,剛在淘寶問了幾家,有貨的要正價。謝謝!

17萬

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

choisan 發表於 2018-9-30 12:00
don't ask, just buy. RMB16xxx

Ching could u pls pm me also...thx

7萬

黃金玩家

EddieHsueh@FB 發表於 2018-9-27 22:01
Elvin兄您好

之前有稍微比較過 請看

請問EDDIE兄的金磚是不是3.0版軟體

12萬

鉑金玩家

鄭浩鋒@FB 發表於 2018-10-7 19:55
請問EDDIE兄的金磚是不是3.0版軟體

當時比較的是2.0版本
前幾天剛更新3.0版本還沒有仔細聽
都在沈浸於墨菊的魅力

7萬

黃金玩家

EddieHsueh@FB 發表於 2018-10-7 20:12
當時比較的是2.0版本
前幾天剛更新3.0版本還沒有仔細聽
都在沈浸於墨菊的魅力  ...

我覺得兩版的分別足以將以前的試聽感斬掉重練

4萬

銀級玩家

patrick@wong 發表於 2018-9-26 07:28
Paw gold touch 4.4 i remember even better than Cayin N8 4.4 (similar quality to sp1000) but 3.5 re ...

agree

pgt 個4.4比N8好,但N8個3.5堅係overwhelming
N8 個UI有 delay
pgt UI比spk更順

7萬

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kizuki 發表於 2018-10-7 23:44
agree

pgt 個4.4比N8好,但N8個3.5堅係overwhelming

PGT個UI順暢好有代表性, 因我聽或睇到好多人話國磚firmware唔穏定, 唔順暢, 講左咁耐, 我深信dap既UI點都唔會複雜過手機既UI掛? 好快唔會再有人話國磚運作唔穩定, 唔暢順

7萬

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kizuki 發表於 2018-10-7 23:44
agree

會唔會覺得N8, 3.5output好多味精, 不是真tube味?

4萬

銀級玩家

Chubill 發表於 2018-10-8 10:21
會唔會覺得N8, 3.5output好多味精, 不是真tube味?

唔覺....尤其我用開金磚

anyway我睇定d先,始終兩萬買大陸機,睇下呢幾個月d firmware update同QA咩狀況先

btw 個人like pgt 多啲...個樣無N8咁xyz