設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[入耳式] 暴風前夕的一衝 - Unique Melody Mark II

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
第一次係post76 開箱
我承認近來有點屎忽痕。諗住64 N8 同1670SS 之後,應該都唔會點買野。
無咩事都真係唔好出旺角,見到隻新出的UM, 有啲忍唔住就衝去買。

之前買過隻UM Minerva 圈鐵耳機,以中/中低價嚟講質素唔錯,今次哩隻UM MarkII,係全鐵耳機。
叫Mark II 好似話係參照媽神而再加以修改調音。
12鐵耳機,4高4中4低,3分路。

好!係時候開箱去圖!

一貫的UM風格, 同上次Minerva 包裝似樣,都係沉實黑色盒。

打開就係Dignis盒! 個人認為真係好靚。

個人最吸引的地方係穩定木版面,同埋佢個Dignis 盒。

今次特別之處,係佢跟機並無跟機廠線。可能係因為考慮其實唔少人/玩家一買就已經買埋另一條其他的耳機線,廠線就好似垃圾一樣放埋一邊唔用。
哩個Dignis盒令我諗起之前有對UM x Dignis 的耳機。

相比金屬盒,Dignis盒係實用好多。底部有3對comply耳綿,一包原廠耳膠,一限保養卡。

最後係耳機,藍藍地色的穩定木面。UM的公模相對都比較舒適。

開箱初聽嚟講,分析力都算高,整體聲底少暖,好似要多少少力水去推。

空間感唔錯,低頻唔算好多,但有一定彈性。唔算係好鐵味,如果相比N8, 當然Mark II並非低頻強項,但對比同相12單元的64 12t, MarkII 唔係12T的鐵皮低頻。
整體算係隻平均的耳機。

開箱係咁多先!謝謝收看!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
billyduck + 10 + 10 恭喜Ching!
h0200231 + 10 + 10 咁好報告都冇人比分唔抵囉

查看全部評分

星級玩家

恭喜師兄入手新玩具~
的確抵買, 我都心思思想衝...

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

HandsomeBBGor 發表於 2018-9-17 04:06
恭喜師兄入手新玩具~
的確抵買, 我都心思思想衝...

衝果陣一來個聲都少少吸引到我,
二來個靚盒同定價都吸引到

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

樓主, 呢隻咩價位?

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2018-9-17 14:30
樓主, 呢隻咩價位?

哩隻9k 有找

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

個人反而衝了3圈的3ddt-i.

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2018-9-17 19:00
個人反而衝了3圈的3ddt-i.

Ching, 哩隻3圈會唔會好難推?
反而我無留意到哩隻

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

~~峰~~ 發表於 2018-9-17 22:53
Ching, 哩隻3圈會唔會好難推?
反而我無留意到哩隻

這隻我都是無意中發現的,我見價格負擔到,便入手了,但真的有㸃難推.另耳機盒是皮制的Dignis.

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽鑽石勲章

這價錢那間店鋪? thx .

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

20120820 發表於 2018-9-18 00:06
這價錢那間店鋪? thx .

代答,信和右店,如跟線,加$1k(2.5/3.5/4.4mm頭可選).