設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[4K/8K電視] LG OLED 瀨嘢奇遇記

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

12/9 update:

最新消息,LG 話冇晒B7,會換B8 比我。
但明明B8 只售$28,800 而B7 售價係$35,800。
問佢個差價點計,佢話唔會理個售價,只可以換B8,我話C8 售價先一樣,但LG 話唔會換到C8,唔換B8 就自己搵賣機公司傾退錢

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

話說約咗師父25/8 星期六送貨同安裝,上午送咗貨就再等下午先裝,裝好第一時間同師父講想check 吓死點光點啦,見佢都唔想睬我咁又話5點先包又乜又乜,我梗係唔理佢啦,叫佢插usb 播淨色望吓。

一開始睇白色我已經覺得有少少陰色唔平均,師父話OLED 係咁架喎,我話唔那係啩   咁再試其他色,試咗藍綠都冇問題,條友就轉去電視台睇,我一睇,發覺唔對路,啲皮膚好似比人打菸咗咁,應該師父都覺得有問題,佢自己再開紅色睇,一開見到一達達暗黑唔知乜事,唯有叫佢換過部嘢。

師父話星期六,日客務都放假要星期一先覆我幾時換機,我星期一等到下午都冇人打嚟就打去追吓,點知打去話冇record...... 之後又話再check 先話之前已mark 低,其實都唔知係唔係路嘅,但係到今日星期四都未再有消息,真係唔知LG 搞乜,第一次買LG 電視就搞到咁差,真係冇乜癮.....  

評分

參與人數 5威望 +110 金錢 +110 收起 理由
malingshe + 10 + 10 正帖留分
小寶老豆 + 20 + 20 加啲分開心下
fungl + 20 + 20
eddylaw + 10 + 10 用家心得極具參考價值
pac + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

星級玩家

又一次證明,三叔同埋阿猪嘅客戶服務部,
係有問題嘅,並唔係網上人唱衰佢。

三潮玩家

76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章金耳朵基本學員76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

部機咁似有人用過燒晒印咁款, 當時有冇CHECK 已用時間??
AV Room: Optoma CinemaX Pro, Vivdstorm S Pro 92", Yamaha RX-A4A, Ediscreation EC-5
Oppo 203 (老虎魚LPS 數字高級版)
JBL Studio 580, JBL Studio 520C, JBL Control X, Mirage OMNI FX, REL T9
Sine 30A, Talisman
Living Room: LG OLED65C7P, LG SoundBar SN7CY

白鑽玩家

matthew 發表於 2018-8-30 16:42
部機咁似有人用過燒晒印咁款, 當時有冇CHECK 已用時間??

我唔識check, 但睇佢開箱包裝就似全新機

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

pinkspider 發表於 2018-8-30 17:36
我唔識check, 但睇佢開箱包裝就似全新機

咁離譜, 叫佢回水轉買P記?

星級玩家

好難想像,究竟呢部機出廠之前有冇做 QC

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都在 AV 奶買了部 55B7 等送貨......

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

LG NO GOOD

白鑽玩家

edlsang 發表於 2018-8-30 18:41
我都在 AV 奶買了部 55B7 等送貨......

我都係AV 奶買  

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄真係唔好彩,再送新機,記得都係要check真D...