設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: patrick@wong

[入耳式] FAudio Major (神圈) 分享

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

當日試完都想即刻訂返條,但當時未有價格及預訂,如果價格親民,我同埋同事應該會衝條4.4、2.5交換聽

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AnthonyIU 發表於 2018-12-1 13:37
當日試完都想即刻訂返條,但當時未有價格及預訂,如果價格親民,我同埋同事應該會衝條4.4、2.5交換聽{:1_33 ...

這條8絞我也打算入手……十分好聽呀

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2018-12-1 13:51
這條8絞我也打算入手……十分好聽呀

我用SPK同PGT聽感分別非常大,條8絞配合PGT嘅4.4插落神圈度,嗰種感覺真真係超夾,當時大王喺台度咁大聲演出,而我喺咁嘈雜環境下都能由心發出嘅感覺......「好聽,真好聽」

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AnthonyIU 發表於 2018-12-1 14:04
我用SPK同PGT聽感分別非常大,條8絞配合PGT嘅4.4插落神圈度,嗰種感覺真真係超夾,當時大王喺台度咁大聲 ...

一條好的線就是能夠分辨出器材表現上的差距呀……可以慢慢細味它們的變化和分別

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2018-12-1 14:35
一條好的線就是能夠分辨出器材表現上的差距呀……可以慢慢細味它們的變化和分別 ...

當日唔記配合8絞落N8度試下添!期待Patrick 兄遲D分享一下

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AnthonyIU 發表於 2018-12-1 21:21
當日唔記配合8絞落N8度試下添!期待Patrick 兄遲D分享一下

一個字"正"……N8+black sprite 8會令到bass去到一個新嘅高度(銅線厚、實、下潜深、回彈力超強)、層次感好似speaker咁!立體感、空間感、包圍感進一步提升……人聲微凸出、通透、泛音感好明顯、高頻延伸有如銀線般但不尖刺、整體好平衡、飽滿、音樂感十足而有質感!(我會稱為一種頗極緻嘅"銅"聲)....好有hifi感而且十分耐聽、但訊量也很充足

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2018-12-1 21:38
一個字"正"……N8+black sprite 8會令到bass去到一個新嘅高度(銅線厚、實、下潜深、回彈力超強)、層次感 ...

多謝分享

星級玩家

patrick@wong 發表於 2018-12-1 21:38
一個字"正"……N8+black sprite 8會令到bass去到一個新嘅高度(銅線厚、實、下潜深、回彈力超強)、層次感 ...

請問Patrick 兄知否遲吓有冇得訂8wire.真係有market喎,我都想訂條比Fourte。

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

BerryChan@G 發表於 2018-12-2 01:03
請問Patrick 兄知否遲吓有冇得訂8wire.真係有market喎,我都想訂條比Fourte。 ...

I also asking Faudio for the price still waiting....Master pro said not release the price yet....But there will be 2 options coming:

1) Existing 4 wires black sprite users +$ upgrade to 8 wires offer (must be cheaper)
2) A new 8 wires black sprite cable offer

If 8 wires is around 8k price range must buy a new one for me.....

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

BerryChan@G 發表於 2018-12-2 01:03
請問Patrick 兄知否遲吓有冇得訂8wire.真係有market喎,我都想訂條比Fourte。 ...

係喎師兄提醒咗我未試夾fourte添