設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: patrick@wong

[入耳式] 64 Audio N8 分享

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

patrick@wong 發表於 2018-11-30 18:48
試一吓sp1000m/Se100....流行sp1000ss, cu不是特別適合啊

師兄,

若不理价錢, 你推介那一台呢? sp1000m vs se100

我前幾天試 spk cu + ccdd + 64audio n8 (shop demo), 當時我幾滿意的, 所以我就先買下 ccdd, n8 要訂了, 等取貨, 現欠 dap 了。

我原本只用 pionner 300R + 64audio A10。現在用上ccdd, A10 感覺好聽了...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

.......

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

terencelaw 發表於 2018-11-30 22:55
師兄,

若不理价錢, 你推介那一台呢? sp1000m vs se100

CCDD + N8十分搭、要重態強偏重中低频的話sp1000m適合但N8要搭平衡度高一點DAP才可以發揮三频能力!所以我會選SE100……
但如果真的不介意價錢,PGT、 Cayin N8 的4.4更強!AK系列中聲過最好的小弟覺得係sp1000黑銅、暖和而且分析力强、質感更好、包圍感立體感是表現最好的(但只有國內才可以買到)!師兄可以去試試看比較一下……

高級玩家

patrick@wong 發表於 2018-11-30 23:10
CCDD + N8十分搭、要重態強偏重中低频的話sp1000m適合但N8要搭平衡度高一點DAP才可以發揮三频能力!所以 ...

patrick , off topic a bit

我係其他thread .見到你有張相有對 mmcx to 2 pin adapter , 請問可否介紹下 (sorry 我搵唔返邊個post)

謝謝

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nikkn20091203 發表於 2018-12-1 08:45
patrick , off topic a bit

我係其他thread .見到你有張相有對 mmcx to 2 pin adapter , 請問可否介紹下 ...

我用的是2 pins 乸去 mmcx 公呀……我的線機乎全部都是2pins
雖然quality有些影響,但是係試線最簡單直接方法

進階玩家

Malpensa 發表於 2018-11-30 17:51
收個2手黑磚好得多。
啱啱你個BUDGEY

因為多數用moov聽,所以AK 或hiby 都是考慮因素,但既然師兄們都比較推薦上se100,那只好儲儲銀彈直上吧

黃金玩家

johnsonchan@G 發表於 2018-12-1 11:56
因為多數用moov聽,所以AK 或hiby 都是考慮因素,但既然師兄們都比較推薦上se100,那只好儲儲銀彈直上吧{ ...

sr15 真係唔夠分析力,如果你係學生哥睇餸食飯我會建議你買,但如果係成年人就攻高端啲吧,好過唔夠一年又換來換去

黃金玩家

自定義頭銜

個人認為 Sp1000 同 se100 比,se100 既低頻更強,只係動態同聲音取向偏中下頻,沒有sp1000 光亮的聲音以及放大了的弱音那麼搶耳
出去聽下啦,信人不如信自己

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
patrick@wong + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

自定義頭銜

johnsonchan@G 發表於 2018-11-27 18:46
舊價6900已清貨了,新入手要7600$ 昨天問的

2,5 定係 4.4 ?

進階玩家

kmr 發表於 2018-12-1 13:01
2,5 定係 4.4 ?

全部都加價到7600