設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Kinlas

[入耳式] AKG N5005 煲後感

星級玩家

呢隻n5005嘅實力真係深不可測,愈煲愈有,用ak sp1000配佢真係比以前聽多好多,分析力太高,原線唔差但對akg自己條升級線有d興趣cn120 2.5
呢隻野高頻亮麗,中頻突出,低頻有質但量低,唯一缺點隔音比較差, 所以轉左用棉,最後想講呢隻野一買番去高音刺冇低音,真係要慢火煲煲佢,會變左第2隻耳機
dap:ak1000cu
耳機:akg n5005 配 c棉t500 配mid high網

銀級玩家

sam48cf 發表於 2018-8-19 04:20
呢隻n5005嘅實力真係深不可測,愈煲愈有,用ak sp1000配佢真係比以前聽多好多,分析力太高,原線唔差但對ak ...

試過耳棉,唔啱口味,低音係有加強但中高音少佐。想揾返條升級線,N5005 可以再多d訊息量。平均提升三頻。

星級玩家

ChowWanFung@G 發表於 2018-8-20 11:29
試過耳棉,唔啱口味,低音係有加強但中高音少佐。想揾返條升級線,N5005 可以再多d訊息量。平均提升三頻 ...

我可能會試條cn120 2.5
或者你試完話我知 thx

銀級玩家

sam48cf 發表於 2018-8-20 12:43
我可能會試條cn120 2.5
或者你試完話我知 thx

剛試完 Aegis 4 wire, 好岩feel。相信 8 wire 會更加好。已決定入手。Ching 可以去試一試,好明顯既提昇。

星級玩家

sam48cf 發表於 2018-8-19 04:20
呢隻n5005嘅實力真係深不可測,愈煲愈有,用ak sp1000配佢真係比以前聽多好多,分析力太高,原線唔差但對ak ...

換日系原廠6N 線更正, 我買了3.5mm 非平衡, 因為RSA-71A及Chord Mojo都係3.5, 加大推力之下, 同無加amp時比較(用AK380), 低音更出,音場更大,但唔會好似多數耳機咁樣減少左分析力及變濛

星級玩家

ChowWanFung@G 發表於 2018-8-31 16:39
剛試完 Aegis 4 wire, 好岩feel。相信 8 wire 會更加好。已決定入手。Ching 可以去試一試,好明顯既提昇 ...

有興趣,想問下邊度有得試?同埋洗唔洗改頭?

銀級玩家

sam48cf 發表於 2018-9-12 23:48
有興趣,想問下邊度有得試?同埋洗唔洗改頭?

Master pro. Hansound 有特定的mmcx頭啱5005。需特別註明。