設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: issachar

[4K/8K電視] 人生第一部 OLED - Sony A8F 一人裝機!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大mo 發表於 2018-7-9 11:17
問題係,唔係開箱時自己整壞,而係本身已經係損壞咗都入你數

好彩冇事... 哈哈哈!!!
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

銀級玩家

Paul1980 發表於 2018-7-6 11:10
SONY 裝機師傅也只是裝完個腳座之後,放上枱面,插天線追完電視台就走。

最大分別是,sony師傅開盒裝, ...

我部要掛牆,上晒架,初部駁線, 有教用機!

呢次已經係第三次,3次都係掛牆 原廠架
07年 40X200 -- 有教下用機,仲check埋光死點 當年應該係 sony自己師傅
11年 46HX920 -- 有教下用機 試下3D check下色,最後仲留低左隻check機USB手指, 應該都仲係Sony自己師傅
18年 55A1 -- tune台,教下用搖控個咪,吹下水,bye bye 講到明係外判

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
hit87761 + 10 + 10 俾個Like你啦

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

自己裝機!有心有力!勇

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

civicboy 發表於 2018-7-9 12:05
我部要掛牆,上晒架,初部駁線, 有教用機!

呢次已經係第三次,3次都係掛牆 原廠架

恭喜 又換電視
3D投影機:SONY HW30ES
功放:DENON AVR -X7200WA
藍光機:DENON DBT-3313UD
前置:B&W 804S
中置:B&W CMC S2
後置:B&W 685 S2
後置:B&W DS6
前高置:B&W DS3
重低:MK MX-250

星級玩家

pkpanda 發表於 2018-7-5 14:32
Ching, 你幾時訂貨? 我30号喺百記訂,7号送貨,突然打嚟話唔得要14号後先有, 個sales話Sony返唔切貨喎 ...

今日Ab奶打黎,都話delay,要遲d送?

黃金玩家

JerryIp@FB 發表於 2018-7-10 13:54
今日Ab奶打黎,都話delay,要遲d送?

我惨過你ching, 俾百記一改再改...再三改
原本7號送貨丶跟住話要改14號丶又突然打嚟話10號送貨丶9號又打嚟又話送唔到丶又話又改19號....係咁話sony唔俾貨佢地。
我都着哂火丶我同個sales講你玩我吖?⋯⋯一間大公司咁嘅服務丶我唔駛返工吖丶係咁請假等你送貨吖....
佢話19號前一定有丶我話我已對貴公司已失去信心丶我講明如果再冇我一定要退錢。

星級玩家

pkpanda 發表於 2018-7-10 21:19
原本7號送貨丶跟住話要改14號丶又突然打嚟話10號送貨丶9號又打 ...

忍啦師兄,現今銷售服務係咁收左你錢先...你諗下長遠你退左錢,又搵第二間買都要時間??‍♂️

鑽石玩家

pkpanda 發表於 2018-7-10 21:19
原本7號送貨丶跟住話要改14號丶又突然打嚟話10號送貨丶9號又打 ...

唔係呀... 咁樣玩野法.............
LG CX55
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330

鑽石玩家

JerryIp@FB 發表於 2018-7-10 22:32
忍啦師兄,現今銷售服務係咁收左你錢先...你諗下長遠你退左錢,又搵第二間買都要時間??‍♂️ ...

如果係我就立即搵邊間有現貨, 搵到即叫佢退錢...

SONY 返唔到貨唔閞舖事, 不過我最著重都係盡快有得玩!
LG CX55

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我諗真係冇吽貨呢,好小會改來改去咁誇張呢。