設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cocoduck2046

[討論] AV最大勁敵:neighbour投訴

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

43# sk555

師兄, 我都唔係第一次係度講, 未被人投訴過的, 真係要珍惜一下良好的鄰里關係, 我住的地方, 鄰里都好好, 以前我亦經常11點後先開波狂爆, 好經常性玩到2點幾先收皮, 係走廊聽返, 的確唔係好嘈, 其實主因係來自SUB仔震到樓上樓下, 自從一次我晚上8點幾, 連續測試SUB仔至9點幾, 終於在TAKEN的爆玻璃聲後, 門鐘嚮起來.............
雖然自此之後, 我並無再被人投訴過, 但自己始終有點就住就住, 去到夜深或激爆位, 都係會收一收, 總係心掛掛
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

會唔會你隔離屋都係超級AV友,兩公婆食飯時老婆仲同老公講:
老公,隔離屋搬咗個新鄰居嚟,人品唔錯兼幾靚女吓,但佢啲音响就弱啲,由其啲低音.....
你有時間就過去幫人set吓啦!

.......... ...
mankoo 發表於 2010-1-6 03:15

死人mankoo你曳呀..........
我估係我客廳到大門隔左个飯廳都有10尺左右,套机後面隔左個厨房先到隔離屋,所以我估係隔幾隔兼關哂門窗,所以影o向唔大
算好彩

評分

參與人數 1威望 +8 收起 理由
mankoo + 8 講吓笑咋~

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

43# sk555

師兄, 我都唔係第一次係度講, 未被人投訴過的, 真係要珍惜一下良好的鄰里關係, 我住的地方, 鄰里都好好, 以前我亦經常11點後先開波狂爆, 好經常性玩到2點幾先收皮, 係走廊聽返, 的確唔係好嘈, 其實主 ...
hiulam 發表於 2010-1-6 03:22

我會,一定會,我同d neighbourhood ok ga,所以都係試試下,開頭自己都嚇親既theme都即收細volume,講真平日睇碟都未必爆勁戲,好似今日睇Orphan都係開-20db,係試机先開-15~-18db,謝提醒

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我就係咁做
鐵心心 發表於 2010-1-5 18:27

唔好以為我又講反話...就係因為人人需要唔同;所以先會有法律黎平衡各方。
講真邊就得咁多,而且未必係鍾意爆機先嘈倒人..
有可能聽力有問題,咁開機自然會比較大聲,佢本身唔係想嘈既。
又或者有FD黎家訪...咁點呀,抵得頸唔SHOW下D機?!哈哈...唔好玩啦...
所以我幾時都話~ 只要唔觸犯法例,人係絕對有權我行我素,即係我所講既自我中心,唔好理人。
只不過世事就係邊有咁著數,即係爆得機就要預左影響人,就要預左乞人憎(呢個都係物理黎架哈哈...)
將心比己勒,如果你隔離經常爆機;嘈到你做乜都集中唔到精神...你既內心會點諗呢?!
己所不欲勿施予人定係唔鳩理人,好彩法例重未規管到,好彩好彩...。
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..

進階玩家

我會,一定會,我同d neighbourhood ok ga,所以都係試試下,開頭自己都嚇親既theme都即收細volume,講真平日睇碟都未必爆勁戲,好似今日睇Orphan都係開-20db,係試机先開-15~-18db,謝提醒 ...
sk555 發表於 2010-1-6 03:37

其實-20db即係幾多db??係咪唔同ge機同樣係-20都係同樣大細聲??
唔係我唔知同你地同唔同wo...請指教

進階玩家

如果真係唔算太大聲,就唔好理,除非差人上門。
盡能力做好隔音或吸音,衡量過對得住鄰居就算,而家d人,多粒塵o係走廊都投訴。
電視節目多兩隻鬼多兩滴血花又投訴,乜都懶係矜貴咁。
以前年代仲興打麻將同啱啱興卡拉ok時,周圍都係咁嘈架啦,報警都冇人理呀。

專業玩家

yes ,,, the era of Karaoke ,,,,, much more noisy ~~~

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係, 果時興唱k真難頂, 走哂音仲要大大聲唱, 諗番轉頭都好笑。

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

如果真係唔算太大聲,就唔好理,除非差人上門。
盡能力做好隔音或吸音,衡量過對得住鄰居就算,而家d人,多粒塵o係走廊都投訴。
電視節目多兩隻鬼多兩滴血花又投訴,乜都懶係矜貴咁。
以前年代仲興打麻將同啱啱興卡 ...
insane 發表於 2010-1-6 08:33

冇錯!係依家D香港人矜貴左,郁D就CALL人,根本同亂打999跟整損手指尾都叫十字車差唔多。
以前住屋邨,六七户人家由朝到晚鬥焚機都係咁啦,根本你住城市咁人多車多地方就一定嘈...
擅用阿公資源就叻,但叫佢去投票就懶X,香港就係有咁多國產西人。

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

依家人地交千零二千元管理費,
使到D食蕉爬街架
ryanenen 發表於 2010-1-7 10:19

完全仇恨心理...比左錢就要用盡佢...咁買左保險既好快D去跳樓啦,唔係邊有即時回報..。