設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: patrick@wong

[線材] 一個真正回歸Crystal Cable聲音隨身線材的故事

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

patrick@wong 發表於 2019-10-29 11:22
Long time not try DHC cable seems can comparable with toxic cable

香港定價比官網貴40%(未計運費)

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

官網 $1049 係減咗 $400 嘅銅銀兩溝,齋銀係點都要 $1449 再加多 $60 先至有 tracking 嘅運費,即係貴過香港定價幾十港紙,結論係等到下個月 Black Friday 就最抵,不過就記住要等 N 個月同埋無論如何都要用 PayPal 過數,通常 Peter Bradstock 同佢老婆忙住湊仔嘅時候就好興唔覆 E-mail,情況同 Frank 哥在生嘅時候有得揮,不過土炮 Brimar 亦都係一擔擔

好明顯 Crystal Cable 同埋 Plus Sound 都比較穩陣,不過假如 DHC 有佢自己嘅強項的話都值得做幾個月長頸鹿,暫時只係見過得幾條單端嘅二手線,估唔到咁貴嘅線都唔揀平衡頭:

http://www.hifizero.com/index.php?q=Symbiote%20Elite

當然咁粗嘅線就可能要坐定定嘅時候先啱用,不過周圍走嘅時候用條咁靚嘅線同埋旗艦 IEM 都未必係好事,加上今時今日出親街都真係唔知會隨時發生咩事男人戴頭巾都俾人當係幪面超人 Black RX 咁對待無端端走埋嚟扯爛咗條線都奈佢唔何

高級玩家

Elvin_F 發表於 2019-10-19 15:39
我搵歐醫生整 約800 好fit 同埋聽感一定比耳膠好 只不過你要睇下接唔接受到戴上耳會突出黎 ...

師兄可以清楚說明那一間嗎?

鉑金玩家

Popbot2012 發表於 2019-10-30 22:40
師兄可以清楚說明那一間嗎?

匯 聽 專 業 服 務 中 心

地址 : 香港灣仔軒尼詩道302-308號集成中心2711室 (灣仔站, A4出口)

聯絡電話 : 3520-1333
查詢 : cs@hearingtune.com

因為我見好多耳機展 佢都有去現場整耳模

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Popbot2012 + 10 + 10 報告非常詳盡
patrick@wong + 10 + 10 Professional....nice

查看全部評分

專業玩家

又跌錢

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sunnyslhf 發表於 2019-10-29 01:22
別 X 沒貨,去晒 Let's go 到散貨,如果有興趣可以上去搵搵, good luck.

原來別X今年底結業.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

其實一早都收到風,所以 7 折嘅『好處』係兩個幾月之後就變水貨,不如等 Black Friday 先至買其他牌子好過,始終條線嘅顏色方面無咁『特別』。

當然 2021 有新 model 嘅話都會捧場,無論如何都係 CC 嘅 fans 之一。

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

ip_csl 發表於 2019-11-3 10:12
原來別X今年底結業.

已經去執了平貨

黑鑽玩家

tleonard 發表於 2019-11-3 12:03
其實一早都收到風,所以 7 折嘅『好處』係兩個幾月之後就變水貨,不如等 Black Friday 先至買其他牌子好過 ...

Let's go 話照有保。
幾他siltech 線就不知了
DAP : AK SP2000 ONYX BLACK
EarPhone: 64 Nori, Jomo Trinity

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sunnyslhf 發表於 2019-11-3 15:19
Let's go 話照有保。
幾他siltech 線就不知了

轉左新代理 就算要整都應該可交俾佢地