設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 屋企影院

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我個人覺得如果一套set得好既5點1加一個合適既Sub好過戲院啲声多多。sub仔可以大少少無衰但也不用過量。set得好會好有方向感可以好真實。但要慢慢試,無公式可言。喇叭果啲有啲人鐘情有肉,有啲要骨,有啲要樣靚。好難話乜隻好啲。但厘到啲師兄講得最多最多人玩果堆一定最大路。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我有 d 保留, 而家 cinema 都 tune 過先比人入去聽, 唔會未 tune 完就比人卦....

0係屋企睇最過癮係幾時睇都得, 唔駛理四圍有乜野人, 又唔會有人食花生嘈住你, 呢 d 先係重點
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

白鑽玩家

睇樓主同邊間戲院邊個house比
如果同Emax-H1有得比的話
有家訪活動請預埋小弟見識吓

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alanadc23 + 10 + 10 超正, 一定要加分!

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

我都有d保留,如果你講5.1.4set得好的話,好過有啲戲院我都會信,依家冇ATMOS已經吾係戲院

高級玩家

MDLP 發表於 2018-6-21 03:50
睇樓主同邊間戲院邊個house比
如果同Emax-H1有得比的話
有家訪活動請預埋小弟見識吓 ...

更係一般人睇果啲啦。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我會覺得畀啲心機,可以做出一個唔錯嘅視聽環境,但又唔會同戲院比較,正如睇到呢度嘅師兄有套好系統好環境,只會羨慕,欣賞。不需要比較,當然自己要諗吓點改善自己套野就好了,沒有比較,沒有相害,共同努力,cheers。

黃金玩家

如果要好似戲院音效咁震撼,我估一係住獨立屋,一係要有好勁嘅隔音,否則啲鄰居應該覺得好滋擾(我套嘢已經唔係勁,但我都好驚嘈到鄰居,尢其知道佢哋有老人家要早休息,有小朋友要考試溫習)

白鑽玩家

khavefun 發表於 2018-6-21 08:51
更係一般人睇果啲啦。

Emax-H1早場 睇侏羅紀世界2復仇者聯盟3 都係50蚊 蔗渣既價錢燒鵝髀嘅享受

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +8 收起 理由
marco + 9 + 8 報告非常詳盡

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2018-6-21 10:53
Emax-H1早場 睇侏羅紀世界2復仇者聯盟3 都係50蚊 蔗渣既價錢燒鵝髀嘅享受

估唔到大師係同好,以前在隔離返工,最愛1院睇戲。

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
marco + 9 + 9 用家心得極具參考價值

查看全部評分

白鑽玩家

小小Pat 發表於 2018-6-21 11:23
估唔到大師係同好,以前在隔離返工,最愛1院睇戲。

呢個場一開張時就幫襯
幾十蚊張飛睇首輪戲
好過去睇音展排餐死
入到去淨係聽啲WeVeeWuWu嘅低音