設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kennykky

[PS3] BAYONETTA(行版)入手

進階玩家

我也是雙機人士~坦白來講PS3的遊戲只有3~4只而已360幾十只了!
論遊戲表現360明顯好過PS3,買遊戲大多數都會比PS3遊戲來的便宜,還有就是360LIVE真的是比PS3的網絡好的多得多~玩射擊遊戲COD類來說PS3的手柄用起來又 ...
SEGA1119 發表於 2010-1-6 15:31

兄弟別擔心﹐ 我支持你。

話說我最近買了 PS3 來玩﹐ PS3的手柄玩起 Killzone 2 來真的是挺彆扭的 {:6_213:}
不過個人比較喜歡它的內置 WIFI﹐ 真的是很方便。

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ
兄弟別擔心﹐ 我支持你。

話說我最近買了 PS3 來玩﹐ PS3的手柄玩起 Killzone 2 來真的是挺彆扭的 {:6_213:}
不過個人比較喜歡它的內置 WIFI﹐ 真的是很方便。 ...
trycy 發表於 2010-1-6 16:28

啊!多謝先~~
Killzone 2我也有買這是我為數不多的PS3遊戲裏面的一個,原因就是一個字靚!
但是買回來玩了幾關實在忍受不了PS3的手柄問題而放棄了~~實在是太難瞄準了,玩的時間稍長大手指就酸痛!這和360的手柄一比較力见高下啊~~

還有本身遊戲的設計問題,有些地方很不合理很不人性化。比如為什麼不可以同時擁有兩把長槍?遊戲裏當玩家想換武器的時候一定要丟棄手中的一把才行!?這簡直沒有道理嘛!~現在很多主流射擊遊戲都是允許玩家手拿一把武器背後背著一把武器的,這樣設計即合常理又符合人性的多變化~~

不會是遊戲設計者想增加遊戲難度來故意“刁難”玩家的吧~

還有很多因素到最後這遊戲只進行了3,4關放棄了!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

多機唔等於機迷,做版主亦唔駛考試。
只要肯負出都可以做好版主。
但我又真係未見過只專注音效都可以認係機迷嘅人。
亦更加係第一次見有版主以會標榜自己係版主回post。
你一句說話差D攪到人地以為呢度D人只係識玩「 ...
marcolau 發表於 2010-1-6 11:26

係我錯啦,唔洗咁大遍咁
我唔想E度變GAF,如我說話有得罪你,我可以DEL.
不過唔該唔好強加個人主觀係我身上.
我都唔知我邊方面係位PS3 FANS.
我都係少出句說話啦
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ
係我錯啦,唔洗咁大遍咁
我都係少出句說話啦 ...
鐵心心 發表於 2010-1-6 16:54

哦!其實大家和氣些少些主觀意見就沒事啦~~(不過很難做到) 其實這裏的氣氛很好的,不會像大陸很多BBS一上來就開罵~

還是希望保持住這份和諧,畢竟大家都是喜歡遊戲,喜歡影音才會走到一起的。 多少也有些緣分要珍惜啊~~

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

哦!其實大家和氣些少些主觀意見就沒事啦~~(不過很難做到) 其實這裏的氣氛很好的,不會像大陸很多BBS一上來就開罵~

還是希望保持住這份和諧,畢竟大家都是喜歡遊戲,喜歡影音才會走到一起的。{:6_237: ...
SEGA1119 發表於 2010-1-6 17:08

都係的
其他科林會因為某FANS的問題會BAN人
不過E度就唔會,但都希望唔好搞到兩極分化,
我之前個回文都係一個沒經大腦的留言,希望大家當我吹水亂UP好了

不過原來marcolau兄咁留意我以前的GAME評,
總算值得高興
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

多機唔等於機迷,做版主亦唔駛考試。
只要肯負出都可以做好版主。
但我又真係未見過只專注音效都可以認係機迷嘅人。
亦更加係第一次見有版主以會標榜自己係版主回post。
你一句說話差D攪到人地以為呢度D人只係識玩「 ...
marcolau 發表於 2010-1-6 11:26

完全同意,我未就係一個例子,我能做玩具版主,你哋睇睇我,砌模型差過兩位師兄(marcolau兄和大佬John),所以做版主唔係高手先可以做到的,連小朋友一樣可以做到版主嫁!!!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

鉑金玩家

完全同意,我未就係一個例子,我能做玩具版主,你哋睇睇我,砌模型差過兩位師兄(marcolau兄和大佬John),所以做版主唔係高手先可以做到的,連小朋友一樣可以做到版主嫁!!! ...
DVD迷 發表於 2010-1-6 21:43

係ar  我係小朋友黎架

睇黎我都冇咩能力係度做版主

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

各有所好, 唔駛咁激動嘅
希望大家唔好攪到好似uwant discusshk咁為O左O的牌子嘈交

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大家有討論先有交流, 希望大家開開心心分享下!
版主都係人, 有時討論會主觀D有時又客觀D, 希望大家唔好太在意

進階玩家

係我錯啦,唔洗咁大遍咁
我都係少出句說話啦 ...
鐵心心 發表於 2010-1-6 16:54

我覺得你果篇文既回答方式有D問題 .......
但係我從來都唔覺你係 PS3 fans, 因為我間唔中都有去你個 blog 都行下﹐ 唔覺你有偏袒任何一方。