設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: psb

[討論] 香港樂壇近期一級女歌手新歌/動向(轉載)

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

無所謂都係一個名稱/代號姐,唔係叫 "跛腳鴨" 就得了,

因為我真係 "跛" 架!

最緊要呢個世界上你同人玩(開玩笑),到人同你玩時,千其唔好介意就夠了!(因為開玩笑都係雙向的) !
PSB兄,小事一則唔使回應架,費事又起浪花啦!

此刻啱聽呢首歌!

[youtube]W420k7wow3A[/youtube]

評分

參與人數 2威望 +130 金錢 +130 收起 理由
psb + 50 + 50 恭喜Ching!
窮小子 + 80 + 80 靜靜雞 ~ 細細聲...hehe

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-6-20 12:41
無所謂都係一個名稱/代號姐,唔係叫 "跛腳鴨" 就得了,
因為我真係 "跛" 架!
最緊要呢個世界 ...

哈哈,坦白講,唔係個個都鍾意睇王晶同啲古惑仔系列嘅戲,太認真果啲會話粗俗 .... Msuper 你明啦,要睇個人心態同幽默感

評分

參與人數 3威望 +105 金錢 +105 收起 理由
窮小子 + 80 + 80 psb ching 1直係智慧型啦!
NAD + 10 + 10 智慧型鍋
Msuper + 15 + 15 哈,你都係忍唔住要回應我!陣間講棟篤笑!.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2018-6-20 15:49
哈哈,坦白講,唔係個個都鍾意睇王晶同啲古惑仔系列嘅戲,太認真果啲會話粗俗 .... Msuper 你明啦,要睇 ...

psb~恭喜Ching!
PSB兄,你係恭喜我有 "幽默感" 定 "跛腳鴨" 呢?

最深印象呢個無間道~ "無間乜乜" 笑位,轉數慢咪唔知笑位係乜囉,講 "無間乜馬"時,靜左幾秒,幾秒後現場先 get 到笑位!
有無幽默感都要睇埋轉數快慢既!嗱嗱嗱, 唔好亂對號入座,我講梗 "香港電影金像獎" d 現場觀眾呀!

[youtube]e9uPf8QVPwQ[/youtube]

評分

窮小子 + 80 + 80 聽子華~學到5少嘢㗎
psb + 50 + 50 小弟最喜歡佢講關於投資同學校制度果 part!.

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-6-20 16:58

最深印象呢個無間道~ "無間乜乜" 笑位 ...

click 錯隔離呀 , 本來是絕對認同   , 既然你 share 黃子華,等我share 下面個人覺得唔錯嘅王晶近幾年作品 ,典型港產無厘頭電影,有啲人話好好笑,有啲話勁 cheap,粗俗,賤格 , 低能 ....等等,小弟以睇幽默笑片心態睇部戲,笑到爆 ! 尤其係杜汶澤X嘢分唔開叫女神獸醫周秀娜幫手時講 :"吓,你個仆街呀!" 果一刻勁好笑 。同樣一部戲,唔同角度去欣賞就有唔同反應同效果....心理學其中一則叫 selective perception.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +25 金錢 +25 收起 理由
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15 一心上幾個論壇,你巧忙呀;哈哈哈!.

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-6-20 16:58

最深印象呢個無間道~ "無間乜乜" 笑位 ...

有冇睇套戲呀

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 收起 理由
Msuper + 15 + 15 茂睇呀,娜姐係幾省鏡既!

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2018-6-19 20:17
好奇一问psb兄相片中的是那位香港流行女歌手啊(有些歌手的名字都没听过)?

兩個都係同一個女歌手...

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +35 金錢 +35 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Msuper + 15 + 15 髮型長度同條腰誤導了我視線

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

滾滾夫妻茂睇呀,可能澤生形象猥瑣所以比人一種 cheap 印象吧!
自己認為攪笑真係有分高低架~高檔/低俗,即係星爺 vs 錢國偉,哈哈兩種層次囉!
不過,純以睇笑片心態入場輕鬆下笑下,高/低都無所謂啦!

欣賞下 "醬爆" 同 "豬肉榮" 既表現啦 !
[youtube]aT8bBp0xxBo[/youtube]

誠哥落到去地府先知自己係窮人(笑爆咀)
[youtube]FbTElUPdliY[/youtube]

評分

psb + 50 + 50 正到爆
窮小子 + 80 + 80 每次見到醬爆都笑餐屎哇!

查看全部評分

鑽石玩家

Msuper 發表於 2018-6-20 21:50
滾滾夫妻茂睇呀,可能澤生形象猥瑣所以比人一種 cheap 印象吧!
自己認為攪笑真係有分高低架~高檔/低俗, ...

嘩 , 爭啲唔記得呢套戲,唔知星爺依家做緊乜...

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 收起 理由
Msuper + 15 + 15 禾估~屎坑度梗屎橋,哈哈!

查看全部評分