設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 買松下電視......換來比人罵+一肚氣

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
上兩星期,一位年紀較大的叔叔,在百記買了一部pan記32"吋idtv~都成6000蚊,比街價5880貴少少,但叔叔買得放心就得‧

上星期送貨來等pan記師父上來安裝,部電視備有一張sd卡插卡位,支援播放jpg,所以我都準備了黑白紅藍綠5色測死點‧

好啦,個pan記師父上到來,安裝好晒,睇到電視,咁叫個師父順便幫我用張sd卡測死點,好啦.....戲玉到

個pan記師父對住我叔叔說,張卡有冇毒架,有毒的話會令電視壞晒乜都睇唔到架....

我話冇毒....個師父堅持會整壞機來嚇我叔叔,令那老人家怕冇左6000元而決定唔測死點......

那個師父見買機的老人家比佢大到,拿拿聲收工啦......

第二天我回家用nod32去掃毒,係冇毒的,回去叔叔家打算話比佢知掃過冇毒同佢測,結果係換來一句:不會整壞我部電視,唔準試....

好野好野~~我唔會再多事~~!!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

唉....好心做壤事...真係辛苦你

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章

個師父真係唔惦

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

打去信興投訴佢個師傅,
問下佢有咩野病毒可以整死部電視.

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

我覺得就算真係有毒, 都唔會影響到部電視.
因為OS唔同 --- 我估Panasonic唔會用Microsoft Windows 做OS掛!!!
打去CS強烈complaint個師傅啦!

星級玩家

唔通會REBOOT啊, 個師父都SHORT SHORT 地
又唔見相機有事

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

講真, 無得話個師父講錯...........佢亦無話唔肯試, 只係叫個客諗清楚而已
無佢符
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

上兩星期,一位年紀較大的叔叔,在百記買了一部pan記32"吋idtv~都成6000蚊,比街價5880貴少少,但叔叔買得放心就得‧

上星期送貨來等pan記師父上來安裝,部電視備有一張sd卡插卡位,支援播放jpg,所以我都準備了黑 ...
cchhll01 發表於 2010-1-4 14:08

差唔多經驗
事原都係買部pan記32"S10比兩老
同樣係用sd card check死點
當check左一輪ok無事掹番張sd card出黎
我呀媽話部tv點解而家無咁清既叫我插番張sd card入去
我話無關係喎......最後當然無插番入去啦

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我覺得就算真係有毒, 都唔會影響到部電視.
因為OS唔同 --- 我估Panasonic唔會用Microsoft Windows 做OS掛!!!
打去CS強烈complaint個師傅啦!
ADA 發表於 2010-1-4 14:14

非常同意,以防將來我們七老八十一樣有機會俾人呃,所以要搵D後生仔幫手。

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

但如果check到有死點或光點, 會唔會換?