設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: siukeung

[4K/8K電視] Sony OLED 及 LED 電視有價單!!!!!!!!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

alanadc23 發表於 2018-6-14 20:05
Sony 大陸版平一半 唔係咩新鮮事
但質素真係唔知有冇大分別

之前有師兄話係有唔同既...

電視都係買行貨好...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
alanadc23 + 10 + 10 我就唔敢貪平

查看全部評分

LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

黃金玩家

因為我唔係專家我睇唔到乜嘢大分別
我淨係知道歐洲美洲都唔係日本做嘅
我唔信中國做嘅就等於差  最大分別就係冇Netflex 冇 Google

評分

jj3380 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

有能力比多成倍價錢買Made in Japan貨當然好啦,最緊要自己感覺良好就好了。
其實小弟七年前幫蟲蟲買了部Sharp 60吋當年旗艦机,當年此機行貨大約賣三萬八,而我買水貨差不多平近一半價錢,對於畫面質數有要求嘅我絕對唔會感覺比行版差,到現在還是精神奕奕開心使用中,所以個人對國內生產的外國品牌加工電視機非常有信心,蟲蟲老闆人品非常唔錯,做生意有原則同講信譽,一定唔會入啲返修機交比客人,全新開箱驗貨,驗完冇死點,漏光問題才比$,老闆安排中港車再直接連人帶貨送你返屋企,最後老闆話一樣可以做到保養,佢話唔使擔心,有事可微信佢會安排維修。

黃金玩家

小弟愚見,行貨由於人工鋪租,提供上門安裝和售後服務,利潤等成本因素,相對大陸版貴是正常的,在大陸買平機同時要考慮運輸和需要自行安裝,萬一出現壞機,需要運回大陸維修等問題。
利申:大陸版A8f用家
提示:大陸版A8f可以自行安裝netflix, 但出唔到dv

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

dstfull 發表於 2018-6-15 09:55
我唔信中國做嘅就等於差  最大分別 ...

仲有個遙控器係簡體字呢,最接受唔到依一點

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

AskaLung@FB 發表於 2018-6-15 11:20
仲有個遙控器係簡體字呢,最接受唔到依一點

嘩... 呢樣真係接受唔到!!!!!!!!
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鑽石玩家

所以即使洗多少少錢,最緊要自己感覺良好

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

SamNgan@FB 發表於 2018-6-15 11:20
小弟愚見,行貨由於人工鋪租,提供上門安裝和售後服務,利潤等成本因素,相對大陸版貴是正常的,在大陸買平 ...

NETFLIX 出吾到DV就已經吾駛諗,行貨個NETFLIX應該係Sony嘅特製版

評分

mikiche + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

AskaLung@FB 發表於 2018-6-15 12:35
NETFLIX 出吾到DV就已經吾駛諗,行貨個NETFLIX應該係Sony嘅特製版

可以買部X700,內置Netflox,所有無畀license自裝嘅都係殘缺!

黃金玩家

dstfull 發表於 2018-6-15 09:55
我唔信中國做嘅就等於差  最大分別 ...

即使係日本本土都唔係MIJ
小弟部A1年頭都出左問題要返廠整,所以今時今日MIJ唔一定係最優質喇,甚至有幾多成係日本組裝都唔知