設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] Yamaha Soundbar 決擇

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟一向玩開 5.1.2,雖未至各師兄咁專業
但都叫做平民當專業玩
小朋友出世前以睇戲 (NAS ISO) 打機 (PS4) 多
出世後其實已經變成 MyTVSuper 睇電視喇叭咁用
再加上 2 隻 surround 唔知幾時不知所終
然後近日又發生前置座地喇叭差 D 壓親小朋友後
老虎落最高維穩指示,7 日內全部喇叭要被消失

問題來了,老虎因應最高維穩指示
係維穩基金撥出一筆錢換置電視柜同喇叭
初步刨文覺得 Yamaha 幾合心意

聽過 2700 ($7800) 幾好聲但無晒以前嘅感覺
後聽 5600 ($12800) 嗰種感覺叫做返來,包圍感強
但我擔心 5600 得物無所用,因我根本就唔可能開得太聲
大聲 D 就被人落消音令

大家覺得我應該買 2700 定 5600 定算吧啦
安心搵隻 7.1 耳機 (呢個 option 未刨過文) 呢?

感激不盡

P.S. : 喇叭冧係因為我家貓咪一招天殘腿踢反
我保得著隻貓,但保唔著套喇叭
所以同老虎死過呢個 option 唔好俾我
否則明天報紙會睇到「老人與貓流落街頭」呢個頭條

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

做人爸爸要識播兒歌呀、卡通片呀之類嘅野,小朋友大d 就播下佢鐘意嘅戲(包括小朋友電影)例如多拉a夢之類都有音效嘛,間中播下老虎喜愛歌手演唱會又要有包圍感喎,5600有得掛上牆,diy幾隻安全裝置就用得放心,你留住隻十仔就攪掂,總之投其所好,實有回報

黃金玩家

九龍灣5600 特價完仲有9折,特價好似做到5月尾ONLY

已入手5600 X 1

高級玩家

Raycheung 發表於 2018-5-28 21:52
做人爸爸要識播兒歌呀、卡通片呀之類嘅野,小朋友大d 就播下佢鐘意嘅戲(包括小朋友電影)例如多拉a夢之類都 ...

師兄,我睇見你個 post 想喊出來
我套 5.1.2 好辛苦先砌出來
全部二手買回來
呢家一下子就無咗。。。。。

BTW,多謝你嘅意見

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

wingyinff 發表於 2018-5-28 22:28
師兄,我睇見你個 post 想喊出來
我套 5.1.2 好辛苦先砌出來
全部二手買回來

過來人上

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Raycheung 發表於 2018-5-28 21:52
做人爸爸要識播兒歌呀、卡通片呀之類嘅野,小朋友大d 就播下佢鐘意嘅戲(包括小朋友電影)例如多拉a夢之類都 ...

絕對認同,5600x2,我用另一個賣點,學英文,同小朋友經常睇戲,依家睇戲(西片)只選英文字幕....

高級玩家

antik0928 發表於 2018-5-28 22:04
九龍灣5600 特價完仲有9折,特價好似做到5月尾ONLY

已入手5600 X 1

佢地 D 返工收工時間好鬼奇怪
昨晚去過 2000 已收工,吹脹

高級玩家

原來係同路人,同是天涯淪落人....

黃金玩家

wingyinff 發表於 2018-5-28 22:51
佢地 D 返工收工時間好鬼奇怪
昨晚去過 2000 已收工,吹脹

噢 TOO BAD

九龍灣 TOM LEE 2758 7738 你試下打電話問左先啦,費事佢月尾無左優惠12800個價

高級玩家

antik0928 發表於 2018-5-28 23:26
噢 TOO BAD

九龍灣 TOM LEE 2758 7738 你試下打電話問左先啦,費事佢月尾無左優惠12800個價 ...

明天打去問下先
BTW,其他分店有無 9 折呢個優惠呢?