設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[投影機/幕] Screen research clearpix 4k 旗艦透聲梗幕(126吋)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

回想起3月搵A字頭師兄幫手較新投影機

聽佢輕輕一句始終有D窿 畫面唔夠圓潤 就攪到小弟心郁郁

同時隻用左6年既電幕好似做媒咁過幾日就出左少少問題
只好落旺角影音O地 比訂

本身用緊法國透聲幕大手SCREEN RESEARCH既115"入門電幕 (solid pix 打窿幕黎)

投影機都升級左LASER投 幕都唔想失禮 就揀左4K映像特化既clearpix 4k  
本身想換返115 又記起某A講過句 126 正好多 wow   
同時發現自己電幕買黎都唔收返上去 用梗就裝到126 仲要平D 搵鋪頭度下咁就去左馬

3月尾比錢 聽鋪頭講5月頭完成上飛機 上星期終於到港
同時小弟上星期生蛇 (呢個世界窮人先易病) 病到起唔到身 所以約左今日裝新幕

先上舊幕圖 用左佢6年 都叫有感情 多謝你比咁多歡樂我
舊幕料 膠塗層+打孔 (solidpix)

新歡去到門口 另外兩名師父行緊樓梯搬緊個外框上黎 辛苦哂!

店鋪2個月之前已經幫手度過呎 仲DESIGN 埋點裝
小弟蝸居只能用掛牆喇叭 佢地訂做左D鋁支架黎幫我將個幕推出黎
先裝好後面支架 上下左右可以較位 又靚仔! 我本身以為幾條鐵就咁推出黎 比想像中型好多

新幕既框 比想像中有重量級 仲幾型

師傳真係唔話得 因為我個位唔夠平放 佢地全程企係到裝的 地方太細我都要幫手一齊上鐵枝 大家都辛苦了
同時亦唔能唔讚一讚個幕  企係到都裝都冇問題
隻幕分2個LAYER 前面係幕料 gain 1.0 的織幕
後面LAYER 係黑色防反光底布 兩層加埋共-1.5dB左右 裝左對比度會好好多 兩層加埋透聲力數字上仲好過之前隻電幕
同埋聽鋪頭講唔落有機會見到後面隻喇叭 所以當然果斷買埋 裝埋
兩個LAYER 都係落彈弓就可以了

用左師傅們4個鐘時間 終於攪掂
框上有埋LOGO 型! 隻幕料係有ISF 同THX 認證架
新幕幕料 (clearpix 4k)

因為好見垃圾 依家要清 未得閒試 隨便播咁D野
我部手機係暗地方影野非常差 完全唔可以參考

執野前我試左幾段仔 直頭好似換左機咁 隻幕完全發揮到部投影機既實力 當年試機既比到我既IMPACT係哂到!
再加115上126個SIZE 震撼力提升比我想像中大

旗艦就係旗艦 多謝某A比咁多寶"貴" 既意見我
荷包已經末期CANCER
ATMOS喇叭, 投影, 10仔,幕  好似換得既都換哂
自己2018升級大計仲淨返LYNGDORF MP-50
但要等佢HDMI BOARD 升級左同我儲夠錢先買得了

多謝各位師兄抽時間睇呢個REPORT

評分

參與人數 11威望 +220 金錢 +220 收起 理由
kid + 10 + 10 恭喜Ching!
hkfnman + 10 + 10 超正, 一定要加分!
wman + 20 + 20 超正, 一定要加分!
wil-wil + 100 + 100 俾個Like你啦
Ken134547 + 10 + 10 正到爆
YukLeongChan@FB + 10 + 10 恭喜Ching!
pac + 20 + 20 超正, 一定要加分!
ET88 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
Happy89 + 10 + 10
sonic76 + 10 + 10 超正, 一定要加分!
fishbone8822 + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

good 126

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

首先恭喜gsir師兄換新幕 , 又有新景象 ! 小弟都是用Screen research透聲幕多年 , 前用家是購自米樂但已不是代理了。但近來個接電線控盒子出現毛病 , 而搖控不能對應無反應 , 只可在接電線控盒子上用手動 , 時得時唔得 ! 現只想換過新的接電線控盒子 。現請問師兄Screen research是那間公司代理和電話號碼 , 待小弟可向代理公司查詢更換接電線控盒子。請pm 謝謝 !

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Happy89 發表於 2018-5-25 21:43
首先恭喜gsir師兄換新幕 , 又有新景象 ! 小弟都是用Screen research透聲幕多年 , 前用家是購自米樂但已不是 ...

師兄你好丫

我PM左代理資料比你

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

gsir 發表於 2018-5-26 00:03
師兄你好丫

我PM左代理資料比你

師兄 非常感謝 !

黑鑽玩家

恭喜, 好幕真係可以差好遠!

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

恭喜有新幕!可以PM我資料嗎?謝謝!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄, 很漂亮,請問透聲效果怎樣?
可否PM代理的資料給我, 感謝萬分??????

白鑽玩家

師兄的 126 吋幕非常正
想問用緊那部投影機

鉑金玩家

可以pm資料嗎?thx