設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Cheong448

[黑膠碟] 佢有30萬張.....Paul:我的黑膠王國

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

以前佢晌鴨記公廁擺檔, 後來搬左去前小小個樓梯口位置. 好幾年後先至上樓. 自從佢上左樓之後我都小左去搵佢啦.
好懷念以前佢擺街既日子. 果陣去完旺角wet完. 睇埋個午夜場. 食埋個消夜. 之後飽飽地. 通常會行落深水埗搵下佢.
完滿咁結束一日既行程. 好開心架. 果陣. 次次落到去搵佢都必有收獲. 佢果陣收好多電台既白版碟. 好彩果陣我見一隻掃一隻.
果陣都成廿幾年前既事啦. 通常白版碟呢d值錢野都係貴d架啦. 都要成舊水一隻架. 有D什王唔止. 要百幾2百. 真係開心死.

評分

參與人數 3威望 +85 金錢 +85 收起 理由
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
tlsk + 20 + 20 超正, 一定要加分!
Msuper + 15 + 15 依家用家係網上賣LP隨便叫價過千,赫4街坊.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

takeishi 發表於 2018-5-24 11:36
以前佢晌鴨記公廁擺檔, 後來搬左去前小小個樓梯口位置. 好幾年後先至上樓. 自從佢上左樓之後我都小左去搵佢 ...

事實以前白版碟真係有好多,
有些白版是sample record, 出廠時做product testing,
有些是promotional 用
有些是作 music library 用
還有些...只是把原本的普通碟插出來, 貼上白紙樣
時下很多人說好聲, 我就真是一個個疑問

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 50 + 50 cd白版十多年前有些用cdr造

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2018-5-24 13:45
事實以前白版碟真係有好多,
有些白版是sample record, 出廠時做product testing,
有些是promotional 用 ...

心理作祟.......物以類聚
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

1萬

白鑽玩家

老而不

Cheong448 發表於 2018-5-24 14:44
心理作祟.......物以類聚

白版碟是比較少見, 這我沒異議
間中有"絕好聲傳說"  , 這令我疑惑了.
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2018-5-24 18:39
白版碟是比較少見, 這我沒異議
間中有"絕好聲傳說"  , 這令我疑惑了.

"好聲傳說" 要夾天時地利人和......否則唔成事

疑惑答案......人為囉 可遇不可求 等你班人........玩多一味....物以稀為貴

https://www.vinylhk.com/female

王靖雯 尾班車 白版
庫存單位: 1241
PriceHK$7,800.00
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。