設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[請教] call of duy 打online 係咁死

三潮玩家

76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我打 call of duty 唔係好耐, 打 online 果時係咁比人殺, 睇完killcam先知咁死.

各位ching 有咩心得.

點解有d人可以

1. 跑得咁快?
2. 點知我係邊? 突出小小已被headshot
3. 大家用咩 槍?

我而家打online 唔係為殺人,  係諗下點唔比人殺

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

佢地高lv,解左快跑lock,所以跑得咁快,
新人玩唔好係咁沖,又唔好企定一個位唔行,睇定d,慢慢行,搵位cover,
跟人後面比較安全.
我自己到好耐冇打online....

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

最初不斷死係正常,因為你LV低,人地LV高,
高LV可以跑快啲,啲武器可以勁好多,你射一發,仍地可以一槍多發,
每升LV都可以改良武器及道具,佢地啲槍大多有準星(瞄準器),又可以穿牆
最初最好不要亂沖,跟隊友或找個隱藏位打游擊

三潮玩家

76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回我睇返 killcam, 佢地真係苗得好快, 又準.

係唔係有 auto aim?

你地係咪用死一支槍去升lv?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

d人玩得耐,自然熟,所以又快又準,
槍唔洗升lv架,
總之你慢慢玩上去升自己lv,
就可以unlock一d新槍,之後又可以加紅點鏡個d野架啦.

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實COD4,5,6本身係有小小auto aim成份,當您好定咁瞄準一個位時,如果有敵人行過,個槍頭會自動移去(好小幅度)敵人個方向,初頭您唔會覺,慢慢就好易殺人......
如果您係新手,我建議您用
Primary Weapon : Assault Rifles ---> SCAR-H 或 M4A1 射擊時準星穩定
Secondary Weapon : Shot Gun ---> AA-12 近距離威力強勁
Equipment : 無所謂
Special Grenades : Flash x2
Perk 1 : Scavenger 可於敵人或自己友屍體身上補充彈藥,每次更可回復一個菠蘿同一個閃光彈
Perk 2 : Stopping Power 加強子彈攻擊力 或 Cold-Blooded 敵人在雷達睇唔到您
Perk 3 : Steady Aim 射擊時準星更穩定
至於 Killstreak方面,即係當您連續殺敵一定數目時,會有一個額外裝備俾您,按十字制右鍵就會發動~
如何選擇隨各下喜歡,詳情可參閱喱個網址 --> http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=8999501
其實對新手來講,可能會發覺手制杆過於靈敏,即係郁小小已經瞄過龍,您可以在option內自行調較~
以下有幾樣野新手需注意 : 中同遠距離射擊時唔好長按開槍制,因為咁樣個準星會好唔穩定,最好係一下一下咁按,當您每按一下放手之後,準星會回復返中央位置,效果會更好~
唔好胡亂開槍,因為如果您枝槍無裝滅聲器,開槍時您就會變左一粒紅點顯示在對方雷達地圖上,人地就可向住紅點方向去搵您,如果您企住唔郁就.......
您最好經常留意您個地圖仔,發現有紅點附近時就要小心啊~到您熟練時就可以向住紅點方向去搵人殺~~
唔好周圍亂衝,最好睇定D先射,如果唔係多多都唔夠您死,但係成功殺人之後建議唔好留在原位,除非地圖好大,否則某D人會睇返KILL CAM搵您報仇~
以上都係小弟初玩COD4時遇到的困難,希望可以幫到您.......

評分

參與人數 2威望 +14 收起 理由
呀力 + 8
245141525 + 6

查看全部評分

PSN: KE725
Xbox Live: KE724
Xbox360/PS3 : COD4, COD5, COD6, COD7, COD8

三潮玩家

恩人  ...

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ

小提示,註意自己的K/D比

網戰時多冷靜和多動腦子,少沖鋒,少有報仇心態!~這個遊戲節奏超快,跑得快死的也會更加快~玩的好與差可以说和級數和武器配置沒有關系{:6_213:}

小弟目前的K/D比是2.31

總共殺敵1萬5千5百多人,自己死亡次數6千多次!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

有d鬼佬係神槍手黎,
我係佢面前走過都比佢一下爆頭....
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

C-HING USE GLOCK-18 AFTER UP-GRADE LEVEL,GOOD GUN,,GOOD SHOT